Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijai nesiseka užgesinti gaisro naftos saugykloje Kryme: evakuota daugiau kaip tūkstantis žmonių

Rusijos aneksuotame Kryme kilus gaisrui didelėje naftos saugykloje buvo evakuota daugiau kaip 1 tūkst. gyventojų, antradienį pranešė vietos pareigūnas.

Anksčiau Ukrainos kariuomenė pareiškė, kad už šį smūgį saugyklai atsakinga ji.

Pastaraisiais mėnesiais Kyjivas suintensyvino smūgius, nukreiptus prieš Rusijos energetikos sektorių, siekdamas sumažinti pajamas, kuriomis Maskva finansuoja jau trečius metus trunkančią invaziją.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos naktį Feodosijoje sudavė „sėkmingą smūgį“ jūroje esančiai naftos saugyklai.

Rusijos įvesta Krymo valdžia tada teigė, kad Juodosios jūros uostamiestyje, kuriame gyvena apie 70 tūkst. žmonių, esančiame sandėlyje kilo gaisras ir kad nukentėjusiųjų nėra.

VIDEO: Rusijai nesiseka užgesinti gaisro naftos saugykloje Kryme: evakuota daugiau kaip tūkstantis žmonių

Rusija nėra pranešusi, kad Ukraina smogė terminalui.

„Siekiant užtikrinti netoli ekstremalios situacijos vietos gyvenančių žmonių saugumą, 1 047 žmonės buvo laikinai evakuoti į slėptuves“, – platformoje „Telegram“ parašė Rusijos paskirtas Feodosijos miesto meras Igoris Tkačenka.

Pirmadienį dėl gaisro buvo uždaryti keliai ir nutrauktas traukinių eismas, tačiau Rusijos vartotojų saugos priežiūros tarnyba pirmadienį pareiškė, kad pirminių patikrinimų metu oro tarša neviršijo normų.

Priežiūros tarnyba teigė, kad gaisras kilo naftos terminale, kurio interneto svetainėje rašoma, kad jame „saugomi degalai ekstremalioms situacijoms ir užtikrinamas Krymo energetinis saugumas“.

Antradienį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ šaltinis gelbėjimo tarnybose sakė, kad gaisras išplito „iki 2,5 tūkst. kv. m plote“.

„Terminalas Feodosijoje yra didžiausias Kryme pagal naftos produktų, kurie, be kita ko, naudojami Rusijos okupacinės kariuomenės poreikiams tenkinti, perkrovimą“, – teigė Ukrainos kariuomenė ir pažadėjo tęsti tokias atakas.

Ukraina tvirtina, kad tokie smūgiai yra sąžiningas atsakas už Rusijos išpuolius prieš jos energetikos infrastruktūrą, dėl kurių milijonai žmonių neteko elektros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas