Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rytų Jeruzalėje automobiliui įsirėžus į žmones žuvo du asmenys

Įtariamam užpuolikui penktadienį Rytų Jeruzalėje automobiliu įsirėžus į stotelę žuvo du žmonės, įskaitant vaiką, pranešė Izraelio pareigūnai.
Izraelio policija įvykio vietoje
Izraelio policija įvykio vietoje / „DPA“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

„Dėl taranavimo du žmonės žuvo ir dar penki buvo sužeisti“, – sakoma Izraelio policijos pranešime.

Jeruzalės „Shaare Zedek“ ligoninė pranešė, kad žuvusieji buvo aštuonerių ir dvidešimties metų amžiaus.

Automobilis įsirėžė į autobusų stotelę Ramote, žydų gyvenvietėje Rytų Jeruzalėje.

Policija nenurodė žuvusiųjų tapatybės, tačiau Izraelio gelbėjimo tarnyba anksčiau pranešė, kad jos medikai gydo šešis žmones, įskaitant du vaikus, kurių būklė kritinė.

Ji teigė, kad du vyrai, 27 ir 30 metų amžiaus, buvo be sąmonės ir sunkios būklės, o dar dviejų žmonių, įskaitant 40 metų vyrą, būklė buvo vidutinio sunkumo.

Policija pranešė, kad ne tarnybos metu neuniformuotas pareigūnas nušovė įtariamą užpuoliką įvykio vietoje. Apie jo tapatybę kol kas nepranešama.

„Įtariamasis buvo neutralizuotas vietoje“ Ramote, pranešė Izraelio policija, apibūdindama incidentą kaip teroro išpuolį.

„Jeruzalės apygardos pajėgos, įskaitant ne tarnybos metu dirbusį detektyvą, greitai atvyko į įvykio vietą ir apšaudė teroristą, kuris buvo neutralizuotas vietoje“, – pridūrė policija atskirame pareiškime.

Kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ ir Gazos Ruožą valdantis „Hamas“ gyrė išpuolį, tačiau atsakomybės už jį neprisiėmė.

Įvykio vietoje naujienų agentūros AFP žurnalistas matė mėlyną automobilį, kuris atsitrenkė į autobusų stotelę. Tarp nuolaužų netoliese buvo rasta rožinė vaikiška lėlė.

Virš įvykio vietos skraidė sraigtasparnis.

Į įvykio vietą susirinko kelios dešimtys praeivių, daugelis jų – juodais ir baltais drabužiais apsirengę ultraortodoksai žydai.

Įtampa Izraelio aneksuotoje rytinėje miesto dalyje išaugo po palestiniečio surengto šaudymo sausio 27 dieną, per kurį žuvo septyni žmonės ir kuris buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Jeruzalėje per daugiau nei dešimtmetį.

Izraelis laiko visą Jeruzalę savo nedaloma sostine, o palestiniečiai siekia, kad 1967 metais per Šešių dienų karą Izraelio užimta Rytų Jeruzalė būtų jų būsimos valstybės sostinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas