Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja turi pasiteisinimą dėl karių dislokavimo Rusijoje

Šiaurės Korėja penktadienį pareiškė, kad bet koks karių dislokavimas Rusijoje atitiktų tarptautinę teisę, pranešė valstybinė žiniasklaida, nepatvirtindama, kad buvo pasiųsti kariai.
Šiaurės Korėjos kariai
Šiaurės Korėjos kariai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jei bus toks dalykas, apie kurį kalba pasaulio žiniasklaida, manau, kad tai bus tarptautinės teisės nuostatas atitinkantis veiksmas“, – sakė už Rusijos reikalus atsakingas užsienio reikalų viceministras Kim Jong Gyu (Kim Čen Ju), cituotas oficialiosios Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA).

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra yra pranešusi, kad šiuo metu Rusijoje treniruojasi apie 3 tūkst. Šiaurės Korėjos karių, kurie, tikėtina, netrukus bus dislokuoti fronte Ukrainoje, o dar tūkstančiai karių bus išsiųsti iki gruodžio.

NATO ir Vašingtonas patvirtino, kad Pchenjano kariai šiuo metu treniruojasi Rusijoje, ir perspėjo, kad jei jie įsitrauktų į kovą prieš Kyjivą, tai reikštų pavojingą karo eskalaciją.

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad Šiaurės Korėjos kariai atvyko į kovos zoną Rusijos Kursko regione, kur Maskva jau kelis mėnesius stengiasi išstumti įsiveržusias ukrainiečių pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai