Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Šoigu griebėsi šiaudo: bando numaldyti rusų isteriją dėl ukrainiečių operacijų kairiame Dniepro krante

Rusijos gynybos ministerija ir pareigūnai stengiasi numalšinti Rusijos isteriją dėl Ukrainos operacijų Chersono srities rytiniame (kairiajame) krante, skelbia JAV įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Antradienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu kreipėsi į Rusijos ministerijos kolegiją ir teigė, kad Rusijos pajėgos užkirto kelią visiems Ukrainos bandymams sėkmingai vykdyti „amfibines operacijas Chersono kryptimi“.

Be to, S.Šoigu tvirtino, kad Rusijos pajėgos Ukrainos pajėgoms pridaro „milžiniškų“ nuostolių. Tikėtina, kad S.Šoigu pareiškimu bandoma sumenkinti kai kurių Rusijos karinių tinklaraščių autorių susirūpinimą dėl Rusijos nesugebėjimo ryžtingai atremti ukrainiečių atakas rytiniame Dniepro upės krante, tačiau vargu, ar jis nuramins nuolat augančius skundus Rusijos informacinėje erdvėje, sako ISW analitikai.

Rusijos kariniai tinklaraštininkai ir toliau pripažįsta, kad Ukrainos pajėgos yra Chersono srities rytiniame (kairiajame) krante, ir skundžiasi, kad rusai nesugeba nuslopinti ukrainiečių operacijų šioje teritorijoje.

Antradienį Rusijos karinis tinklaraštininkas „Telegram“ paskyroje „Du majorai“ teigė, kad Ukrainos pajėgos nukovė visą rusų šturmo grupę netoli Krynkos (30 km į šiaurės rytus nuo Chersono miesto ir 2 km nuo Dniepro upės). Praėjusį penktadienį ISW Rusijos vidaus šaltinis teigė, kad tądien per Ukrainos smūgį žuvo 76 rusų kariai iš 35-osios motorizuotosios šaulių brigados 1-ojo bataliono (41-oji jungtinė kariuomenė, Centrinė karinė apygarda), anksčiau Chersono srities rytiniame krante bandę atlikti „atitraukimo manevrą“.

Rusijos karys, tariamai priklausantis 810-ajai jūrų pėstininkų brigadai (Juodosios jūros laivynas), veikiančiai netoli Krynkų, antradienį papildytame vaizdo įraše teigė, kad Rusijos kariuomenė verčia personalą, kuris vis dar sveiksta po sužeidimų, vykdyti išpuolius ir kad kiekvienam Krynkų apylinkėse veikiančiam Rusijos kariui tenka trys ukrainiečių dronai.

Antradienį Rusijos karinis tinklaraštis „Du majorai“ paskelbė laišką, kurį neva parašė netoli Krynkų veikiantis Rusijos karys, teigiantis, kad šiame rajone Rusijos pajėgoms trūksta žvalgybinių dronų, todėl jų judėjimas lėtėja ir kyla Ukrainos atakų pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas