Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Tichanovskaja: juridiškai Krymas – ukrainietiškas, faktiškai – rusiškas

Pasirodžius informacijai, kad kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos sutuoktinis Sergejus Tichanovskis 2017 metais lankėsi Rusijos okupuotame Kryme, ji pakomentavo šį klausimą.
Svetlana Tichanovskaja
Svetlana Tichanovskaja / TASS nuotr.

S.Tichanovskaja interviu „Euroradio“ metu buvo paklausta, kokia jos – ne kandidatės, o tiesiog žmogaus – nuomonė dėl to, kam priklauso Krymas. Ukrainai priklausantį pusiasalį 2014 metais okupavo Rusija.

„Aš į šitą problemą galiu atsakyti iš žmogaus, moters, kuri prieš bet kokį karą, požiūrio taško. Man labai skauda dėl to, kad Ukrainoje buvo karas, kad tokiu būdu šalis perėjo iš vienos pusės į kitą. Tai – labai skaudus klausimas

Šis klausimas skaldo žmones ir susuka galvas. Jei galima, aš pasakysiu taip, kaip priimtina kalbėti, kaip priimtina mūsų šalyje ir pagal tarptautinę teisę, kad juridiškai Krymas yra ukrainietiškas, o faktiškai – rusiškas. Ir daugiau manęs nebekankinkite“, – sakė S.Tichanovskaja.

Anksčiau portalas „Meduza“ klausė S.Tichanovskajos, kaip ji spręstų Krymo ir Donbaso klausimą.

„Suprantu, kad Krymo klausimas skaldo visuomenę. Ir aš nenorėčiau neatsargiais žodžiais ko nors atstumti. Juolab esu ne politikė, savo pagrindiniu tikslu laikau visų jėgų suvienijimą įvykdyti pagrindinį uždavinį – valdžios pokytį ir laisvų rinkimų organizavimą. Tada žmonės galės nominuoti politikus, turinčius tikras pažiūras, programas.

O dėl Donbaso – ten vyksta karas, ir tai siaubinga. Žmonės neturi žūti kare. Aš esu kategoriškai prieš karą“, – sakė ji portalui „Meduza“.

S.Tichanovskaja kandidatūrą prezidento rinkimuose iškėlė po to, kai šio posto siekęs jos sutuoktinis, populiarus tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis buvo sulaikytas. Jis pripažintas politiniu kaliniu.

Neseniai infonapalm.org paskelbė, kad S.Tichanovskis 2017 metais lankėsi okupuotame Kryme.

S.Tichanovskają užregistravus kandidate kitą mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, į jos kampanijos renginius susirenka tūkstančius žmonių. Savo pagrindiniu tikslu ji paskelbė naujų ir laisvų rinkimų organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas