Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis atskleidė: suskaičiavau 20-30 veikėjų, kuriuos nori iškeisti Rusija

Per šią savaitę iš kalėjimų ir sulaikymo centrų Rusijoje dingo apie 10 žinomų politinių kalinių, pranešė Rusijos žiniasklaidos priemonės. Jau beveik neabejojama, kad Maskva ruošiasi apsikeitimui kaliniais. Pasak pranešimų žiniasklaidoje, tai gali būti didžiausi mainai nuo Šaltojo karo laikų.
Rusijos opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza
Rusijos opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza / „AFP“/„Scanpix“

Spėjama, kad apsikeitime, kuris gali būti didžiausias nuo Šaltojo karo laikų, dalyvaus JAV ir Vokietija.

Skaitykite daugiau apie galimam apskeitimui ruošiamus kalinius: V.Putinas siekia ištraukti savo smogiką bet kokia kaina: 5 dalykai apie galimus kalinių mainus

Kremlius, Federalinė kalėjimų tarnyba ir saugumo tarnybos deda daug pastangų, kad informacija Rusijos viduje būtų kuo labiau įslaptinta iki paskutinės akimirkos.

„Wikipedia“/Rusijos prezidentinis lėktuvas
„Wikipedia“/Rusijos prezidentinis lėktuvas

Tačiau trečiadienį paaiškėjo, kad Kremlių ir vyriausybę aptarnaujančio specialiojo padalinio „Rossija“ lėktuvai skraido į regionus, kuriuose laikomi kai kurie politiniai kaliniai, ir tada grįžta į Maskvą.

Jais ir anksčiau buvo skraidinami politiniai kaliniai iš atokių Rusijos regionų, kad būtų išvengta jų vežimo įprastais skrydžiais ir palaikoma konspiracija. Arčiau Maskvos sėdinčius kalinius buvo galima lengvai pervežti automobiliais, pažymėjo „The Moscow Times“.

Nepriklausoma naujienų svetainė „Agenstvo“ ketvirtadienį ryte pranešė užfiksavusi, kad iš Maskvos Vnukovo oro uosto išskrido lėktuvas An-148, kurio uodegos numeris RA-61727. Tokio tipo lėktuvas anksčiau buvo panaudotas keičiantis kaliniais: Rusija atgavo Viktorą Butą ir Konstantiną Jarošenką.

„Flightradar24“ duomenimis, Rusijos prezidento reikalų valdybai pavaldaus specialiojo skrydžių padalinio „Rossija“ lėktuvas RA-61727 išskrido 6.11 val. naujienos paskelbimo metu (8.15 val.) jis artėjo prie Kaliningrado.

„The New York Times“/JAV Teisingumo departamento nuotr./Viktoras Butas
„The New York Times“/JAV Teisingumo departamento nuotr./Viktoras Butas

„Meduza“ pažymėjo, kad 2022 m. gruodį lėktuvas RA-61727 buvo naudojamas Viktoro Buto mainams į amerikiečių krepšinio žvaigždę Brittney Griner.

Lėktuvas An-148 taip pat buvo naudojamas 2022 m. balandį keičiant rusų pilotą K.Jarošenką į amerikiečių studentą Trevorą Reedą.

Manoma, kad orlaiviai RA-61727 ir RA-61712 pavaldūs Rusijos saugumo tarrnybai (FSB).

Trečiadienį N1 televizija, CNN partnerė Slovėnijoje, pranešė, kad artimiausiomis valandomis gali įvykti Rusijos, JAV, Vokietijos ir Baltarusijos apsikeitimas kaliniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas