Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22 /14:57

Šaltinis: B.Johnsonas ir U.von der Leyen aptarė „Brexit“ ir COVID-19

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen pirmadienį vakare telefonu aptarė „Brexit“ ir koronaviruso krizę, antradienį sakė šaltinis Europos Sąjungoje.
Borisas Johnsonas ir Ursula von der Leyen
Borisas Johnsonas ir Ursula von der Leyen / ZUMAPRESS.com

Pokalbis, apie kurį anksčiau neskelbta, įvyko Londonui ir Briuseliui bandant paskutinę minutę pasiekti susitarimą dėl prekybos po „Brexit“ ir skubant reaguoti į Britanijoje aptiktos naujos atmainos koronaviruso plitimą.

B.Johnsonas ir U.von der Leyen bando rasti išeitį iš aklavietės ginče dėl žvejybos teisių, likus vos devynioms dienoms iki numatyto JK pasitraukimo iš ES bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.

Šalys ginčijasi dėl žvejybos kvotų ES laivams, žvejojantiems JK vandenyse, ir pereinamojo laikotarpio pokyčiams įgyvendinti trukmės.

Paskutinės minutės derybas gali užtemdyti sparčiai besivystanti krizė dėl Londono aptiktos naujos atmainos koronaviruso, dėl kurio virtinė Europos šalių, taip pat kai kurios kitos pasaulio valstybės uždraudė atvykti lėktuvams, traukiniams ir laivams iš Jungtinės Karalystės.

ES tariasi dėl bendro koordinuoto atsako, sutrikus kelionėms per Lamanšo sąsiaurį, kai Prancūzija uždraudė atvykti keliautojams ir įvežti į šalį prekes.

27 Bendrijos šalių ambasadoriai vėliau antradienį rengia susitikimą, kuriame tarsis dėl bendro plano, kaip vėl užtikrinti krovinių judėjimą ir sudaryti sąlygas ES piliečiams grįžti į namus.

Nors ekspertai sako, jog nėra įrodymų, kad Jungtinėje Karalystėje aptiktas naujos atmainos koronavirusas, viena iš kelių mutacijų, galėtų būti labiau mirtinas ar paveikti vakcinų veiksmingumą, pirminiai duomenys rodo, kad jis gali būti iki 70 proc. labiau užkrečiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas