Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis: per Izraelio smūgį Pietų Libane žuvo 5 „Hezbollah“ kovotojai

Libano saugumo šaltinis teigia, kad antradienį per žydų valstybės smūgį šalies pietuose žuvo penki „Hezbollah“ kovotojai, o Irano remiama grupuotė savo ruožtu teigia įvykdžiusi atakų Izraelio šiaurėje. 
JALAA MAREY / AFP
JALAA MAREY / AFP

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu.

Pastarąją savaitę įtampa padidėjo, kai Iranas ir jo sąjungininkai pažadėjo atkeršyti už „Hezbollah“ aukšto rango vado Fuado Shukro (Fuado Šukro) ir „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymus. Dėl jų Teheranas kaltina Izraelį.

Libano sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad per Izraelio reidą, surengtą viename iš Maifaduno namų, žuvo penki žmonės. 

Naujienų agentūrai AFP saugumo šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nurodė, kad visi žuvusieji buvo „Hezbollah“ kovotojai. 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos oro pajėgos „smogė „Hezbollah“ karinei struktūrai Nabatijos vietovėje“, kuri, žydų valstybės teigimu, buvo naudojama atakoms prieš Izraelį rengti. 

Tuo metu antradienį grupuotė pareiškė įvykdžiusi kelis išpuolius prieš Izraelį, įskaitant dronų ataką prieš kareivines, esančias į šiaurę nuo pakrantės miesto Akos.

Izraelio skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ pranešė, kad medikai stebi per smūgį sužeistus 30-mečius vyrą ir moterį. 

„Hezbollah“ teigė, kad naujausi išpuoliai buvo atsakas į pirmadienį įvykdytą ataką prieš pietinį Ebos kaimą. Izraelio kariuomenė pranešė, kad per šį smūgį nukentėjo „Hezbollah“ elitinių „Radwan“ pajėgų vadas.

Apie 17 val. vietos (ir Lietuvos) laiku „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) turi pasakyti kalbą per televiziją.

Remiantis AFP duomenimis, nuo spalio per smurtą Libano pusėje žuvo daugiau kaip pusė tūkstančio žmonių. Dauguma jų yra kovotojai, bet taip pat tarp žuvusiųjų yra 116 civilių.

Remiantis kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 25 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas