Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltis toliau kausto Europą: kai kur skelbiama nepaprastoji padėtis, Nyderlanduose pirmą kartą per 15 metų užšalo kanalai

Didžiuliai šalčiai trikdo gyvenimą Europoje. O Nyderlanduose dėl neįprastai šaltos žiemos pirmą kartą per 15 metų užšalo kanalai, praneša „Agence France-Presse“. Kanalai taip pat užšalo ir Venecijoje bei Paryžiuje.
Užšalęs kanalas Nyderlanduose
Užšalęs kanalas Nyderlanduose / Scanpix/AP nuotr.

Antroje sausio pusėje Europą užklupę šalčiai reikalauja vis daugiau aukų. Skelbiama, kad dėl didelių šalčių Europoje jau mirė 368 žmonės. Labiausiai dėl šalčių nukentėjo Ukraina, kur dėl neįprastai žemos temperatūros mirė jau 135 žmonės.

Kai kuriose Europos šalyse temperatūra siekia net 39 laipsnius šalčio. Pavyzdžiui, temperatūra Šveicarijoje nukrito iki 35 laipsnių šalčio, Ukrainoje – iki 36 laipsnių šalčio.

Šaltis smarkiai smogė ir Italijai. Romoje dėl šalčių uždarytos mokyklos, apie 60 tūkst. namų ūkių liko be elektros. Toskanos ir Umbrijos regionuose laukiama stiprios pūgos.

Prancūzijoje didžiuliai šalčiai lėmė, kad šalies gyventojai pasiekė elektros suvartojimo rekordą.

Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Serbijoje, paskelbta nepaprastoji padėtis. „Sky News“ praneša, kad apie 11 tūkst. šios šalies gyventojų dėl iškritusio sniego buvo atkirsti nuo pasaulio. Kroatijoje nepasiekiami tapo apie 100 kaimų.

Sniegas sutrikdė ir dalies oro uostų darbą – tarp jų ir Londono Hytrou.

Beje, kaip pažymi AFP, sniego sulaukė ir kai kurios Afrikos šalys – pavyzdžiui, Tunisas ir Alžyras, kur sniego nebuvo jau 40 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas