Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

San Bernardino skerdynių aukos: kruvinas įvykis atėmė atsidavusius tėvus ir mylimuosius

Kruvinas išpuolis Kalifornijoje, San Bernardino miesto žmonių su negalia centre, nusinešė 14 žmonių gyvybes. Dar 21 žmogus buvo sužeistas.
San Bernardino skerdynių aukos
San Bernardino skerdynių aukos / „Twitter“ nuotr.

Aukų amžius svyruoja tarp 26-erių ir 60-ies. Kaip skelbia CNN, tarp jų – tėvas, kurio šešiems vaikams teks praleisti atostogas jau be jo, taip pat neseniai tėvu tapęs vyras, planavęs kelionę į Disneilendą. 

Robertas Adamsas 

Robertas Adamsas mylėjo savo šeimą, mėgo mamos ruošiamą padažą spagečiams. 40-metis R.Adamsas buvo vedęs savo paauglystės meilę Summer, kartu jie augino dukrą Savanną. 

„Robertas visuomet norėjo vaikų ir pastaruosius 20 mėnesių jis buvo atsidavęs tėvas Savannai, jis brangino kiekvieną akimirką su ja“, – išplatintame pranešime teigė jo šeima. „Jis, Summer ir Savanna buvo neišskiriami.

Jie planavo pirmąją mažosios Savannos kelionę į Disneilendą. Išvykti ten jie turėjo kitą savaitę“, – tokių planų turėjo R.Adamsas, tačiau jų niekada nebeįgyvendins. Internete imta rinkti paramą jo šeimai. Iniciatyvos čia ėmėsi jį ilgus metus pažinojęs bičiulis Shawnas Brady. 

„Jis neapsakomai mylėjo savo žmoną, nesvarbu, buvo geri ar blogi laikai, – internete parašė Sh.Brady. – R.Adamsas buvo 100 proc. paniręs tėvystę.“ Be to, R.Adamsas visuomet „kliedėdavo“ apie mamos gaminamą padažą spagečiams. „Jam, dirbusiam sveikatos inspektoriumi, jo motinos gaminamas maistas buvo kaip tik“, – pridūrė jo draugas.

Michaelis Wetzelis 

Jis buvo šešių vaikų tėvas, labai mylimas savo šeimos ir draugų. Michaelio žmona Renne jį apibūdino kaip nuostabiausią žmogų, kurį ji pažinojo. 

„Jis buvo geriausias jos draugas. Jis buvo puikus tėvas, visi jį mylėjo“, – teigė šeimos atstovė spaudai Celia Behar. Michaeliui, kuris dirbo aplinkos higienos srityje, buvo 37-eri. 

Michaelis Wetzelis

Bennetta Betbadal 

Trijų vaikų mama, atvykusi į JAV iš Irano, bėgo nuo religinio persekiojimo savo šalyje. 46-erių moteris pirmiausiai apsistojo Niujorke, vėliau kartu su sutuoktiniu Arlenu Verdehyou persikėlė į Kaliforniją. „Viskas, prie ko ji prisiliesdavo, nušvisdavo“, – taip apie žuvusią žmoną atsiliepė jos vyras. 

Bennetta Betbadal

Nicholasas Thalasinosas

Jo draugų teigimu, jis buvo tiesiog pakvaišęs dėl savo įsitikinimų. Paaiškėjo, kad 52-ejų Nicholasas turėjo „karštą, aistringą pokalbį“ su užpuoliku apie politiką ir religiją vos keletą dienų prieš kruviną išpuolį. Tai patvirtino Kuuleme Stephens. Ji teigė prieš kelias dienas skambinusi N.Thalasinosui ir pataikiusi kaip tik per jų pokalbio su Syedu Farooku įkarštį. Moteris teigė, kad pokalbis buvo ramus, tačiau abu vyrai bandė aiškinti savo tiesas. Jų nuomonės smarkiai skyrėsi.

Nicholasas Thalasinosas

Po to, kai pasirodė pranešimų apie žudynes, jo žmona tikėjosi stebuklo, tačiau jis neįvyko. „Laukimas buvo nepakeliamas, nes bandai neprarasti tikėjimo“, – CNN sakė Jenn Thalasinos. 

Yvette Velasco 

27-erių Yvette, kibirkščiuojančiomis akimis ir užkrečiančia šypsena – tokią ją prisimins pažinojusieji. 

„Ji buvo šviesi jauna mergina, kuri rūpinosi kiekvienu“, – taip ją apibūdino kolega Omaras Bashiras. „Ji sunkiai dirbo, niekuomet nepasidavė dėl savo svajonės“, – pridūrė jis. Sukrėsti artimieji teigė, kad jie „vis dar išgyvena košmarą“. „Yvette buvo protinga, motyvuota, graži, jauna mergina, kuri tikrąja to žodžio prasme gyveno, buvo visų mylima“, – kalbėjo gedinti jos šeima: tėvai ir trys seserys. 

Danielis Kaufmanas 

Danielis Kaufmanas vadovavo kavos parduotuvei, kuri įsikūrusi vietoje, kur ir įvyko žudynės. Turėjo draugę Ryanas Reyes. Kelios valandos prieš žudynes jis mylimajai parašė žinutę ir atsiuntė nuotrauką, kurioje jis buvo kartu su draugu. „Jis buvo kaip įprasta linksmas, nenustygo vietoje“, – kalbėjo jo draugė. Danieliui buvo 42-eji. 

Kitos žudynių aukos:

• Aurora Godoy, 26, iš San Chacinto.

• Isaacas Amaniosas, 60, iš Fontanos.

• Harry Bowmanas, 46, iš Aplando.

• Sierra Clayborn, 27, iš Morino Valio.

• Tinas Nguyenas, 31, iš Santa Anos.

• Juanas Espinoza, 50, iš Hailando.

• Damianas Meinsas, 58, iš Riversaido. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas