Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šanchajui kovojant su koronaviruso protrūkiu atšaukta šimtai skrydžių

Viename judriausių Kinijos oro uostų antradienį buvo atšaukti šimtai skrydžių, Šanchajui stengiantis suvaldyti vietinio užsikrėtimo koronavirusu atvejų protrūkį.
Šanchajaus oro uoste atšaukta šimtai skrydžių
Šanchajaus oro uoste atšaukta šimtai skrydžių / „Scanpix“/AP nuotr.

Sveikatos apsaugos pareigūnai atliko koronaviruso testus tūkstančiams Pudongo tarptautinio oro uosto darbuotojų, kai mieste nustatytas nedidelis koronaviruso židinys buvo susietas su keliais oro uosto krovinių sektoriaus darbuotojais.

Kinijai, kur praėjusių metų pabaigoje pirmą kartą pasirodė naujasis koronavirusas, didžia dalimi pavyko suvaldyti epidemiją taikant griežtus kelionių suvaržymus ir karantinus. Tačiau šiuo metu keli šalies miestai grumiasi su naujais neįvežtinių užsikrėtimo atvejų protrūkiais.

Šanchajuje šį mėnesį buvo nustatyti septyni vietinio užsikrėtimo atvejai, siejami su oro uostu. Dauguma jų buvo patvirtinti per kelias pastarąsias dienas.

Dėl protrūkio nuspręsta didelės rizikos grupei priskiriamus oro uosto darbuotojus paskiepyti eksperimentine vakcina. Šia vakcina nuo liepos mėnesio skiepijami valstybės tarnautojai, tarptautiniai studentai ir būtiniausi darbuotojai, vykstantys į užsienį.

Skrydžių stebėseną vykdančios įmonės „VariFlight“ antradienio duomenys rodo, kad iš Pudongo tarptautinio oro uosto buvo atšaukta kiek daugiau nei 500 skrydžių – beveik pusė numatytų visos dienos skrydžių.

Taip pat atšaukta beveik pusė planuotų atvykstamųjų skrydžių.

Iki pirmadienio ryto koronaviruso testai buvo atlikti daugiau kaip 17 700 oro uosto darbuotojų, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Tarp užsikrėtusiųjų yra siuntų pristatymo įmonių „FedEx“ ir UPS darbuotojų.

Sekmadienį vakare socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip didžiulė minia oro uoste bando prasibrauti iki daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės, kur buvo imami mėginiai koronaviruso testui atlikti, tačiau kelią jai užtveria į eilę išsirikiavę pareigūnai, dėvintys apsauginius kostiumus.

Kiek vėliau Šanchajaus sveikatos apsaugos pareigūnų išplatintame vaizdo įraše matyti toje pat vietoje eilėmis sustoję žmonės, kuriuos sveikatos darbuotojai nukreipia į testavimo punktus.

Tiandzino tarptautiniame oro uoste taip pat buvo atšaukta beveik pusė numatytų skrydžių, šiam šiauriniam uostamiesčiui, turinčiam apie 2,6 mln. gyventojų, bandant suvaldyti vietinio užsikrėtimo koronavirusu atvejų protrūkį.

Šeštadienį Tiandzine buvo nustatyti penki neįvežtiniai atvejai, o antradienį patvirtintas dar vienas.

Kinija, reaguodama į koronaviruso protrūkius, vykdo masinio tikrinimo kampanijas. Kai kuriais atvejais imami mėginiai koronaviruso tyrimui atlikti iš visų tam tikro rajono ar net viso miesto gyventojų.

Pastarosiomis dienomis valdžia sutelkė dėmesį į importuojamus šaldytus maisto produktus ir kitus įvežamus krovinius, siejamus su naujais protrūkiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas