Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarm aš Šeicho oro uosto darbuotojai prisipažino: bagažo skenavimo sistema neveikė

Egipto kurorto Šarm aš Šeicho oro uosto darbuotojai prakalbo apie seniai matytas saugumo spragas. Pasak jų, bagažo skenavimo sistema dažnai neveikdavo, o apžiūra, ar į lėktuvą nesinešama maisto, buvo atliekama atmestinai, skelbia naujienų agentūra AP.
Šarm aš Šeicho oro uostas
Šarm aš Šeicho oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie saugumo trūkumus prabilo septyni oro uosto apsaugoje dirbantys darbuotojai, prašę neviešinti jų tapatybių. Apie spragas buvo pranešta vadovybei, tačiau niekas nepasikeitė.

Anot oro uostų darbuotojų, kuriuo kalbino AP, neapsieita ir be korupcijos. Kyšiai buvo mokami norint išvengti bagažo skenavimo.

„Aš net negaliu pasakyti, kiek kartų teko matyti bagažus, pilnus narkotikų ir ginklų“, – sakė vienas darbuotojas.

Skelbiama, kad Egipto prezidentas prieš 10 mėnesių buvo nurodęs ištirti Šarm aš Šeicho oro uosto apsaugos darbą ir neturėjo jokių nusiskundimų.

Teigiama, kad bagažo skenavimo sistemos veikla strigdavo dažnai, tačiau tuo metu, kai buvo atliekamas patikrinimas, ji veikė nepriekaištingai.

„Sky News“ anksčiau skelbė vieno brito pasakojimą, kuriame jis teigė Šarm aš Šeicho oro uosto saugos tarnybos darbuotoją papirkęs 20 svarų sterlingų kyšiu.

JAV ekspertai beveik neabejoja, kad Rusijos lėktuvas, kuris praėjusį savaitgalį patyrė katastrofą, buvo susprogdintas. Manoma, kad į lėktuvą buvo įnešta bomba. Tačiau šios versijos nelaimės priežastis nagrinėjanti komisija nėra patvirtinusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai