Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje per maldininkų autobuso avariją žuvo 20 žmonių

Saudo Arabijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pirmadienį ant tilto apvirtus ir užsidegus autobusui, vežusiam maldininkus į šventąjį Mekos miestą, žuvo 20 žmonių, o dar daugiau kaip dvi dešimtys buvo sužeisti.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Incidentas pietinėje Asyro provincijoje pabrėžė nuolat kylančias problemas, susijusiąs su saugiu tikinčiųjų pervežimu į Meką ir Mediną – švenčiausius musulmonų miestus.

Avarija įvyko pirmąją Ramadano savaitę, kuomet piligriminės kelionės į Meką ir Mediną būna itin intensyvios, ir likus keliems mėnesiams iki kasmetinio hadžo, kai tikimasi atvykstant milijonų tikinčiųjų.

„Remiantis gauta preliminaria informacija, per šią avariją žuvo 20 žmonių, o sužeistųjų yra maždaug 29“, – pranešė Saudo Arabijos valstybinė televizija „al Ekhbariya“.

Pranešime teigiama, kad aukos yra skirtingų tautybių, tačiau detalesnės informacijos nepateikiama.

„Al Ekhbariya“ nurodė, kad autobusas susidūrė su techninėmis problemomis, o provyriausybinis laikraštis „Okaz“ pranešė, kad avarija įvyko dėl stabdžių gedimo.

Tuomet automobilis atsitrenkė į tiltą, apvirto ir užsidegė, teigė televizijos kanalas.

Piligrimų pervežimas po Saudo Arabijos šventąsias vietas yra rizikingas dalykas, ypač hadžo metu, kai keliuose kyla chaosas, o autobusai sukelia nesibaigiančias spūstis.

2019-ųjų spalį netoli Medinos susidūrus autobusui su kita sunkiąja transporto priemone žuvo maždaug 35 užsieniečiai, o dar keturi buvo sužeisti.

Piligriminės kelionės yra labai svarbios sparčiai augančiam turizmo sektoriui, kuris, kaip viliasi Saudo Arabijos pareigūnai, padės diversifikuoti nuo iškastinio kuro priklausomą karalystės ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas