Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos URM vadovas atvyko pirmojo po santykių atšilimo vizito į Iraną

Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras princas Faisalas bin Farhanas šeštadienį atvyko į Teheraną, pranešė Irano žiniasklaida.
Princas Faisalas bin Farhanas ir Hosseinas Amiras-Abdollahianas
Princas Faisalas bin Farhanas ir Hosseinas Amiras-Abdollahianas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai pirmasis jo vizitas į Iraną po reikšmingo suartėjimo, įvykusio po septynerius metus trukusios pertraukos dvišaliuose santykiuose.

Kelionės metu Saudo Arabijos diplomatijos vadovas susitinka su Irano pareigūnais, įskaitant Teherano užsienio reikalų ministrą Hosseiną Amirą-Abdollahianą, pranešė valstybinė žiniasklaida. Jos duomenimis, bus surengta ir spaudos konferencija.

Saudo Arabijos žiniasklaida taip pat pranešė apie planus per pirmąjį princo Faisalo, kaip užsienio reikalų ministro, vizitą į Islamo Respubliką surengti jo susitikimą su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi.

Musulmonų sunitų galiūnė Saudo Arabija santykius su šiitų valdomu Iranu nutraukė 2016 metais, po to, kai per protestus dėl Rijado įvykdytos egzekucijos šiitų dvasininkui Nimrui al-Nimrui buvo užpulta jos ambasada Teherane ir konsulatas šiaurės vakariniame Mašhado mieste.

Tačiau šių metų kovą dvi šalys sutarė pataisyti santykius ir vėl atidaryti savo ambasadas pagal tarpininkaujant Kinijai pasiektą susitarimą, kuris suteikė postūmį regioniniams santykiams.

Irano vyriausybės atstovas spaudai Ali Bahadori Jahromi vietos žiniasklaidai sakė, kad princas Faisalas vizito metu, kaip manoma, „imsis tam tikrų priemonių“, kad būtų vėl atidaryta Saudo Arabijos diplomatinė misija Teherane.

Birželio 6-ąją Islamo Respublika vėl atidarė savo ambasadą ir konsulatus Saudo Arabijoje.

Irano dienraštis „Sazandegi“ šeštadienį pranešė, kad Saudo Arabijos ambasada iš pradžių atnaujins darbą viename Teherano viešbučių, o po to vėl įsikurs nuolatinėje vietoje Irano sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas