Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo nuotrauką ant cigarečių pakelio radęs vyras apstulbo: kojos neteko visai ne dėl rūkymo

Rytų Prancūzijoje gyvenantis 60-ies metų vyras tikina buvęs priblokštas, kai pamatė, kad jo amputuotos kojos nuotrauka naudojama ant cigarečių pakelio, kaip įspėjimas apie rūkymo žalą. Vyras tikina sutikimo tam nedavęs, maža to – koja jam buvo amputuota visai ne dėl rūkymo žalos, praneša BBC.
Cigaretės
Cigaretės / „Radio France“ nuotr.

Prie nuotraukos, kurioje vaizduojamas kojos netekęs vyras, užrašyta: „rūkymas užkemša arterijas“.

Tačiau Albanijoje gimęs 60-metis sako, kad iš tiesų koja jam buvo amputuota dar 1997 metais po šaudynių jo gimtojoje šalyje. Ir tikina niekada gyvenime nerūkęs.

Vyro advokatas kreipėsi į Europos Komisiją (EK), kad išsiaiškintų, kaip jo kliento nuotrauka galėjo tapti atvaizdu prieš rūkymą.

Nuotrauką, kurioje matomi puikiai atpažįstami nudegimai ir randai, pirmą kartą pamatė vyro sūnus, dar praėjusiais metais nusipirkęs sukamo tabako pakuotę Liuksemburge. Pakuotę jis parodė ir savo šeimai.

„Namo grįžęs brolis tiesiog numetė tabako pakuotę ant stalo mums prieš akis. Mes buvome priblokšti, negalėjome tuo patikėti. Visi iškart supratome, kad nuotraukoje – tėvas, jo randų nesupainiosi“, – sakė nuotraukoje užfiksuoto vyro dukra.

Anot vyro, sutikimas naudoti jo atvaizdą niekada nebuvo duotas. Jo manymu, nuotrauka buvo daryta vietinėje ligoninėje, kurioje jis lankėsi norėdamas išsiaiškinti, ar gali gauti kojos protezą.

Vyras su ramentais vaikšto jau daugiau kaip dvidešimt metų, nuo pat 1997-ųjų, kuomet per susišaudymą Albanijoje dėl patirtų sužeidimų koją jam teko amputuoti.

Šeimos advokatas Antoine'as Fittante'as taip pat patvirtino, kad nuotraukoje tikrai užfiksuota minėto vyro koja.

„Kiekvienas randas yra specifinis, unikalus. Ant kitos jo kojos taip pat yra ir nudegimų žymės, kurios ir nuotraukoje aiškiai matomos. Bet kuris ekspertas pasakytų, kad nuotraukoje pavaizduotas mano klientas. Tačiau išties nepakartojama, kad Europos Sąjungoje žmogus pats netikėtai randa savo nuotrauką ant cigarečių pakelio“, – sako advokatas.

Anot advokato, jo klientas jaučiasi pažemintas ir išduotas.

„Ši nuotrauka pažeidžia mano kliento orumą, jis jaučiasi išduotas ir pažemintas išvydęs savo nuotrauką ant cigarečių pakelio. Bet kuriam žmogui tai būtų nemalonu“, – pasakojo advokatas.

A.Fittante taip pat kreipėsi į ligoninę, kurioje, kaip manoma, buvo daryta ši nuotrauka, kad išsiaiškintų situaciją.

Tačiau kol kas atsakymų nei iš ligoninės, nei iš EK sulaukta nebuvo.

Europos Komisija yra atsakinga už vaizdų platinimą ant visų ES parduodamų cigarečių pakelių.

Anot A.Fittante, įprastai tam yra naudojamos nuotraukos iš duomenų bazės, kurios yra patikrintos ir dėl jų naudojimo yra gauti sutikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas