Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo rezidencijoje nukritusi buvusi Japonijos imperatorienė bus operuojama

89-erių buvusiai Japonijos imperatorienei Michiko (Mičiko), dabartinio valdovo Naruhito (Naruhito) motinai, teks atlikti operaciją, nes ji nukrito savo namuose ir susilaužė dešiniąją koją, pranešė imperatoriškieji rūmai.
RICHARD A. BROOKS / via REUTERS
RICHARD A. BROOKS / via REUTERS
Temos: 2 Japonija Naruhito

Michiko „nukrito savo rezidencijoje ir pajuto skausmą, todėl pirmadienį jai buvo paskirtas patikrinimas ligoninėje“, naujienų agentūrai AFP sakė imperijos namų ūkio agentūros atstovas Katsuyoshi Nakamura (Kacujošis Nakamura).

Kitas atstovas, Kazuhiro Jibuki (Kadzuhiras Džibukis) AFP sakė, kad antradienį Tokijo universiteto ligoninėje jai bus atlikta operacija, mat gydytojai nustatė dešiniojo šlaunikaulio lūžį.

Michiko, kuriai spalio 20 dieną sukaks 90 metų, anksčiau buvo paguldyta į ligoninę tik 2019-aisiais. Tąkart jai buvo atlikta operacija po to, kai jai buvo nustatytas ankstyvosios stadijos krūties vėžys.

Michiko ir jos vyras, buvęs imperatorius Akihito (Akihitas), modernizavo tradicijų saistomą monarchiją ir priartino ją prie visuomenės.

Michiko – pirmoji nekilminga mergina, ištekėjusi už Chrizantemų sosto įpėdinio. Ji gimė 1934 metais Tokijuje, lankė privilegijuotą mergaičių mokyklą, o paskui universitete studijavo anglų literatūrą.

1960 metais Michiko pagimdė dabartinį imperatorių Naruhito, o antrasis jos sūnus, princas Akishinas (Akišinas), gimė 1965-aisiais.

Michiko ir jos sutuoktinis taip pat pagarsėjo tuo, kad lankydavo nuo katastrofų nukentėjusius žmones, ypač po 2011 metais Rytų Japoniją nusiaubusio cunamio.

Tačiau dešiniojo sparno atstovų kritika ir bulvarinės spaudos dėmesys pakenkė Michiko sveikatai.

Ją kamavo su stresu siejamos ligos, gydėsi dėl kraujavimo žarnyne, o kartą keliems mėnesiams buvo praradusi balsą.

2019 metais 85-erių Akihito tapo pirmuoju per pastaruosius du amžius iš sosto pasitraukusiu Japonijos monarchu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas