Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sėkmingas jūrų ir oro dronų puolimas: Kyjivo pajėgos atakavo Rusijos karinę bazę Kryme

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) jūrų ir oro dronai smogė Rusijos pakrančių apsaugos bazei Donuzlavo ežere okupuotame Kryme, skelbia naujienų agentūra „Unian“, remdamasi informuotu šaltiniu.

„Praėjusią naktį Rusijos okupacinės karinės jūrų pajėgos surengė pratybas, kad apsaugotų Donužlavo ežero vandenis Kryme. SBU bepiločių lėktuvų dėka šios pratybos buvo nesėkmingos, nes rusai nesugebėjo apginti net savo bazės, jau nekalbant apie ežero teritoriją“, – nurodė pašnekovas.

Jo teigimu, dėl kombinuoto dronų puolimo prieš pakrančių apsaugos bazę buvo apgadinta nemažai įrenginių. Tvirtinama, kad nukentėjo Rusijos pajėgų vadavietė, šaudmenų ir įrangos sandėlis, elektros pastotė, techninės patalpos ir rusų šaudymo pozicijos.

VIDEO: Ukrainos oro ir jūrų dronai smogė Rusijos bazei Kryme: nuostoliai skaičiuojami

Šaltinis pažymėjo, kad tai – dar vienas priminimas priešui, jog Ukrainos Krymas virsta spąstais rusams, kuriuose jie bus sistemingai naikinami.

Jis taip pat priminė SBU vadovo Vasilijaus Maliuko žodžius, kad „mirtis yra vienintelė perspektyva, kurią galime pasiūlyti okupantams“.

Su Rusija siejama naujienų svetainei „Readovka“ šaltiniai pranešė, kad dėl Ukrainos dronų kilo milžiniškas gaisras Jekaternburgo mieste esančios karinės gamyklos teritorijoje.

Vietos „Telegram“ kanalų duomenimis, Jekaterinburgo Pionerskio rajone buvo pastebėti stiprūs dūmai. Žinoma, kad gaisras kilo netoli „Uraltransmaš“ karinės gamyklos. Gyventojai nurodė, kad dega tuščio cecho stogas. Tinkle pažymima, kad pastate esą vyko suvirinimo darbai, dėl kurių ir kilo gaisras.

„Informacijos apie nukentėjusiuosius kol kas nėra. Trys pastate buvę darbininkai evakuoti patys“, – rašė Rusijos žiniasklaida.

Reikėtų pridurti, kad „Uraltransmaš“ yra didelė Rusijos įmonė, kuri specializuojasi karinės įrangos, staklių ir tramvajų gamyboje. Internete teigiama, kad tai vienintelė gamykla Rusijoje, gaminanti savaeiges artilerijos sistemas

Ketvirtadienį ryte Rusija paskelbė pranešimą, kuriame tvirtino, kad praėjusią naktį virš Krymo numušė 33 ukrainiečių bepiločius orlaivius ir 10 į pusiasalį plaukusių jūrinių dronų.

„Oro gynybos sistemos [...] sunaikino ir perėmė 33 bepiločius orlaivius virš [...] Krymo“, – sakoma ministerijos pranešime platformoje „Telegram“.

Jame priduriama, kad pajėgos „Juodojoje jūroje sunaikino 10 jūrinių dronų, plaukusių Krymo pusiasalio link“.

Maskvos paskirtas Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas anksčiau ketvirtadienį sakė, kad mieste girdėti sprogimai yra susiję su Rusijos kariuomenės atsaku į „bandymą atakuoti antvandeniniu dronu“.

Anksčiau pranešta, kad liepos 15 d. naktį Sevastopolyje, Fiolento kyšulyje, buvo girdėti keli galingi sprogimai. Teigiama, kad dronai atakavo Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos S-400/S-300 dalinį iš 12-ojo priešlėktuvinių raketų pulko karinio dalinio.

Vietos gyventojai girdėjo 8 sprogimus, o Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad „visi ukrainiečių dronai buvo numušti“. Taip pat užsiminta, kad tikriausiai buvo pažeista viena iš radiolokacinių stočių, o S-400 pozicijoje įvyko sprogimas. Pažymima, kad karinis dalinys yra įsikūręs tarp sodybų, todėl nepilotuojamo orlaivio nuolaužos nukrito ant sodybų stogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas