Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seksualinė prievarta Vokietijos pabėgėlių stovyklose: moterys verčiamos užsiimti prostitucija

Daugiau nei milijoną migrantų pasišovusi priimti Vokietija vis sunkiau tvarkosi su pabėgėlių našta. Pareigūnai viešai prabilo apie laikinojo prieglobsčio stovyklose pasitaikančius seksualinio smurto ir net prostitucijos atvejus, rašo dailymail.co.uk.
Pabėgėliai Vokietijoje laukia sveikatos patikrinimo procedūros
Pabėgėliai Vokietijoje laukia sveikatos patikrinimo procedūros / „Scanpix“/AP nuotr.

Vokietijos policijos pareigūnai pranešė apie atvejus, kai moterys buvo verčiamos pardavinėti save už 10 eurų. Per pastaruosius tris mėnesius jau užregistruota daugiau nei šimtas pranešimų apie seksualinius nusikaltimus pabėgėlių stovyklose.

Kitzingeno stovyklos vadovai netgi griebėsi radikalių priemonių ir nuo šiol įdarbina tik vyrus, po to, kai stovyklos valytoja dešimt dienų iš eilės patyrė seksualinį priekabiavimą.

Du 38 ir 52 metų vyrai buvo apkaltinti užgaulioję ir seksualiai priekabiavę prie valytojos. Panašių apsaugos priemonių ėmėsi ir Breitbarto stovykla, kur moteris darbuotojas nuo šiol saugo apsaugos darbuotojai.

Vietos tarybos narė Tamara Bishop teigė: „Kaip moterį mane neramina tokios tendencijos“.

Policija taip pat skelbė ir apie vienoje pabėgėlių stovykloje kilusias masines riaušes tarp albanų ir afganistaniečių. Muštynes buvo priversta malšinti riaušių policiją, o į pagalbą pabėgėliai pasitelkė peilius ir kitus aštrius daiktus.

Vokietijos policijos atstovas Raineris Wendtas pasakojo: „Viešojoje erdvėje dažnai pasakojama, kad tokie neramumai įvyksta dėl maisto ar drabužių nelygaus kiekio, tačiau taip nėra. Sunku staiga suprasti, dėl ko kyla neramumai. Manau, kad vidaus reikalų ministerija turėtų atidžiau stebėti šiuos įvykius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas