Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Senegalas iškvietė Ukrainos ambasadorių dėl prieštaringai vertinamo vaizdo įrašo

Senegalas šeštadienį iškvietė Ukrainos ambasadorių už tai, kad jis paskelbė vaizdo įrašą, išreiškiantį paramą neseniai įvykdytiems mirtiniems išpuoliams prieš Malio kariuomenę ir jos sąjungininkus iš Rusijos, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.
Senegalas surengė pirmąją karinę paradas per ketverius metus politinių įtampų fone. / ZOHRA BENSEMRA / REUTERS
Senegalas surengė pirmąją karinę paradas per ketverius metus politinių įtampų fone. / ZOHRA BENSEMRA / REUTERS

Liepos pabaigoje Malio kariuomenė ir Rusijos samdinių grupė „Wagner“ pranešė, kad per mūšius su separatistų pajėgomis šiaurės rytinėje Malio dalyje patyrė didelių nuostolių ir prarado savo tenykštį pajėgų vadą.

Užsienio reikalų ministerija „nustebo sužinojusi, kad Ukrainos ambasados Dakare feisbuko puslapyje buvo paskelbtas Ukrainos kariuomenės propagandinis vaizdo įrašas su paties Ukrainos ambasadoriaus komentaru“, sakoma pareiškime.

„Laikydamasis konstruktyvaus neutralumo pozicijos Rusijos ir Ukrainos konflikte, Senegalas negali toleruoti jokių bandymų perkelti į jo teritoriją žiniasklaidos propagandą, šiuo metu naudojamą šiame konflikte“, – sakė užsienio reikalų ministras. 

Senegalas „atmeta visas terorizmo formas ir negali savo teritorijoje pritarti komentarams ir gestams, kuriais pateisinamas terorizmas, ypač kai juo siekiama destabilizuoti tokią brolišką šalį kaip Malis“, pridūrė ministerija.

Ji pareiškė, kad iškvietė Ukrainos ambasadorių Dakare ir priminė jam įsipareigojimus būti diskretiškiems, laikytis santūrumo ir nesikišti į vidaus reikalus, „kurie turi būti vykdomi atsižvelgiant į misijos rimtumą ir iškilmingumą“.

Šią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per pokalbį telefonu su Malio kolega Abdoulaye Diopu (Abdulaje Diopu) dar kartą patvirtino savo paramą Bamakui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas