Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Serbijos požiūris: Vladimiras Putinas – jų „brolis“

Nepamiršęs skaudžių ir vis dar neužgijusių žaizdų, kurias Serbijoje paliko daugiau nei prieš 20 metų vykę NATO bombardavimai, Ukrainos ambasadorius pasirodė šios šalies televizijoje, kai Rusija įsiveržė ir pradėjo bombarduoti jo paties šalį, tikėdamasis sužadinti serbų užuojautą.
Freska Vladimirui Putinui Belgrade
Freska Vladimirui Putinui Belgrade / „The New York Times“/Sergey Ponomarev nuotr.

Tačiau, užuot gavus galimybę papasakoti apie Ukrainos kančias, jos ambasadoriui Oleksandrui Aleksandrovičiui teko klausytis prorusiškų pažiūrų serbų komentatorių ir ilgų vaizdo įrašų, kuriuose Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vadino Ukrainą nacių lizdu.

Ši laida, kurią transliavo vyriausybę palaikantis kanalas „Happy TV“, truko tris valandas, daugiau nei pusėje jos buvo rodomas V.Putinas.

Supykęs dėl tokios pasalos eteryje, Ukrainos ambasadorius pasiskundė prodiuseriui dėl televizijoje skleistos prokremliškos propagandos, tačiau jam buvo atsakyta, kad nereikėtų to priimti asmeniškai ir kad V.Putinas „kelia mūsų reitingus“.

Faktas, kad Rusijos lyderis, kurį Vakaruose daugelis, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną, laiko karo nusikaltėliu, Serbijoje privilioja žiūrovų, mums primena, jog Kremlius Europoje vis dar turi gerbėjų.

Nors Vokietija, Lenkija ir keletas kitų Europos Sąjungos šalių solidarizuojasi su Ukraina, prie savo ambasadų Belgrade iškeldamos jos vėliavą, netoliese esančioje gatvėje išreiškiama pagarba V.Putinui: ant sienos nutapytoje freskoje prie Rusijos lyderio atvaizdo serbų kalba parašyta „brolis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas