Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sergejus Lavrovas: Rusija palaiko Sirijos armiją kovoje su terorizmu

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, kad Maskva nėra susieta su Sirijos lyderiu Basharu al-Assadu, o remia tos šalies armiją, kovojančia su grupuote „Islamo valstybė“.
Johnas Kerry (kairėje) ir Sergejus Lavrovas Vienoje
Johnas Kerry (kairėje) ir Sergejus Lavrovas Vienoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes nepalaikome Assado, mes palaikome kovą su terorizmu, – sakė S,Lavrovas po Tarptautinės Sirijos paramos grupės (ISGG) susitikimo Vienoje. – Mes šiandien nematome žemėje kitos efektyvesnės, realesnės jėgos, su visomis jos silpnybėmis, kaip Sirijos armija“.

„Giname mes ne kažką asmeniškai, mes giname valstybę, Jungtinių Tautų Organizacijos narę, paprašius šios suverenios valstybės vyriausybei“, – pabrėžė Rusijos diplomatijos vadovas.

Didžiųjų pasaulio ir regiono valstybių aukšto rango pasiuntiniai antradienį vėl susitiko Vienoje, mėgindami išgelbėti stringančias pastangas nutraukti kruviną pilietinį karą Sirijoje.

Susitikimui pirmininkavo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas – neįprastas diplomatinis duetas, turint galvoje, kad jie smarkiai nesutaria dėl daugelio kitų pasaulio problemų.

Susitikime ISSG, kuriai priklauso 17 valstybių, pakartos savo raginimą visoms Sirijos konflikto šalims nutraukti kovos veiksmus ir nedelsiant užtikrinti humanitarinę prieigą prie apsiaustų bendruomenių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas