Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seulas: Mianmare išlaisvinta 19 pagrobtų pietų korėjiečių

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija antradienį pranešė, kad Mianmare buvo išlaisvinta devyniolika pietų korėjiečių, o šaltinis pagrindiniame Mianmaro oro uoste patvirtino, kad buvę įkaitai išskrido namo.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Pietų Korėja stengėsi išlaisvinti savo piliečius nuo tada, kai spalio pradžioje gavo pranešimą, kad juos sulaikė nežinoma „nelegali kompanija“ Tačileike, esančiame Mianmaro Šanio valstijoje netoli sienos su Tailandu.

Tačileikas yra liūdnai pagarsėjusiame Auksinio trikampio regione, kuris apima Laoso, Tailando ir Mianmaro dalis.

Šiame regione klesti nusikalstamos organizacijos, užsiimančios tokia veikla, kaip prekyba narkotikais ir žmonėmis, internetinis sukčiavimas ir duomenų vagystės.

Pietų Korėjos pareigūnai neatskleidė jokios konkrečios informacijos apie įkaitus ar juos paėmusį darinį.

Seulo prašymu spalio pabaigoje Mianmaro pareigūnai surengė reidą ir išgelbėjo korėjiečius, pranešė Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija.

„Lapkričio 13 dieną (pirmadienį) Mianmaro policija saugiai pervežė visus 19 Pietų Korėjos piliečių į Jangoną“, – sakoma ministerijos pranešime.

Šaltinis iš pagrindinio Mianmaro oro uosto Jangone antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad korėjiečiai šį rytą išvyko iš Jangono tiesioginiu skrydžiu į Pietų Korėjos Inčono tarptautinį oro uostą.

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija rugpjūtį paskelbė specialią rekomendaciją dėl kelionių į Auksinio trikampio regioną.

Ministerija teigė, kad toks sprendimas priimtas dėl atvejų, kai Pietų Korėjos piliečiai, atvykę darbo tikslais, buvo verčiami dalyvauti nusikalstamoje veikloje, pavyzdžiui, duomenų vagystėje.

Tuo metu ji teigė, kad šių asmenų saugumui iškilusi grėsmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento