Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 21 /11:51

Seule peiliu ginkluotam vyrui surengus ataką vienas žmogus žuvo, trys buvo sužeisti

Pietų Korėjos sostinėje netoli metro stoties ėmus siautėti peiliu ginkluotam vyrui, vienas žmogus žuvo ir dar trys buvo sužeisti, penktadienį pranešė policija.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Policija pranešė, kad išpuolis įvykdytas netoli Silimo metro stoties pietvakarių Seule, ir pridūrė, kad įtariamąjį sulaikė įvykio vietoje.

„Įtariamasis yra apie 30–40 metų amžiaus vyras ir neatrodė apsvaigęs. Apklausiame jį dėl nusikaltimo motyvo“, – sakė pareigūnai.

„14 val. 7 min. (vietos, 8 val. 7 min. Lietuvos laiku) prie metro stoties 4-ojo išėjimo vyras griebėsi ginklo“, – savo ruožtu teigė naujienų agentūra „Yonhap“.

Vietos televizijos YTN „YouTube“ kanale paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip link incidento vietos su neštuvais bėga gelbėtojai, o policija teritoriją aptvėrė geltona juosta.

„Policijai sulaikant vyrą, jis šaukė, kad nebenori gyventi“, – pranešė YTN.

YTN parodytoje medžiagoje matyti, kaip policija sulaiko įtariamąjį, kuris buvo prisėdęs ant laiptų, kai prie jo prisiartino ginkluoti policijos pareigūnai.

„Žmonės bėgo į mano parduotuvę, sakydami, kad vyras dideliu peiliu bado žmones. Užrakinome duris“, – YTN pasakojo vienos rajone esančios parduotuvės savininkas.

Liudininkai pasakojo, kad įtariamasis kelis kartus peiliu dūrė telefonu kalbėjusiam vyrui į nugarą, o tada puolė kitus žmones, pranešė laikraštis „Chosun Ilbo“.

„Pranešama, kad visos keturios aukos yra vyrai“, – priduriama jo pranešime.

Pietų Korėja yra itin saugi šalis, kurioje, remiantis oficialiais statistiniais duomenimis, 2021 metais 100 000 gyventojų teko tik 1,3 žmogžudystės. Palyginimui, JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, Amerikoje 100 000 gyventojų tenka 7,8 nužudymų.

Retas incidentas Seule greitai išplito korėjiečių socialiniuose tinkluose.

„Nevažiuokite dabar į Silimą. Ten siautėja beprotis. Pamatęs ant žemės sužeistą žmogų, iškviečiau policiją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė vienas vartotojas, pasivadinęs sanong_cos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas