Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 20 /15:52

Seulo policijos vadui pateikti kaltinimai dėl aplaidumo per 2022 metų Helovino spūstį

Pietų Korėjos sostinės policijos vadui pareikšti kaltinimai dėl profesinio aplaidumo, susijusio su mirtina 2022 metų Helovino grūstimi, per kurią žuvo beveik 160 žmonių, šeštadienį pranešė Seulo prokurorai.
Lee Jin-man / AP
Lee Jin-man / AP
Temos: 1 Pietų Korėja

2022-ųjų spalio 29 dieną populiariame sostinės naktinio gyvenimo Seulo Itevono centriniame rajone įvykusios nelaimės metu žuvo daugybė jaunų asmenų, daugiausiai – į trečią dešimtį metų įkopusios merginos. 

Nelaimė įvyko, kai į siaurą, vingiuotą alėją tarp barų ir klubų suplūdo žmonės, o dėl didelės minios ir prastos jos kontrolės daugiau kaip 150 žmonių buvo mirtinai prispausti.

Penktadienį Seulo vakarinės apygardos prokuratūros išplatintame pareiškime teigiama, kad Pietų Korėjos sostinės policijos agentūros vadovui Kim Kwang-hui (Kim Kvanghujui) pateikti kaltinimai dėl profesinio aplaidumo, sukėlusio sužalojimą ar mirtį.

Pareiškime priduriama, kad jis „nesiėmė būtinų priemonių, pavyzdžiui, neskyrė pakankamai policijos pajėgų ir neužtikrino tinkamo vadovavimo ir priežiūros“, nors galėjo „numatyti galimus pavojus“, kylančius dėl perpildytos naktinio gyvenimo zonos.

Policijos vadovas yra aukščiausio rango pareigūnas, kuriam pareikšti kaltinimai nesant sulaikytam.

Praėjusių metų sausį specialioji policijos tyrimo grupė perdavė Kim Kwang-ho ir dar 22 policijos, gelbėjimo tarnybų ir apygardų biurų pareigūnų bylą prokuratūrai dėl įtariamo netinkamo sprendimų priėmimo masinės spūsties metu.

Vėliau prokurorai pareiškė kaltinimus Seulo Jongsano rajono, kuriam priskiriamas ir Itevono kvartalas, policijos nuovados ir šio rajono biuro vadovams. Tačiau jie daugiau nei metus negalėjo nuspręsti, ar pateikti kaltinimus Seulo policijos vadui. 

Penktadienį paskelbtame pareiškime priduriama, kad Kim Kwang-ho „kartu su Jongsano policijos nuovados viršininku ir Jongsano apygardos biuro vadovu, kurie šiuo metu yra teisiami, dėl profesinio aplaidumo bendrai sukėlė 158 asmenų mirtį ir sužeidė 312 asmenų“.

Aukų šeimos teigė apgailestaujančios, kad prokuratūra, prieš pateikdama kaltinimus Kim Kwang-ho, ilgai delsė priimti šį sprendimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento