Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 07

Ši šalis gamina labai daug ginklų, bet ne Ukrainai. Kam ir kodėl?

Praėjus metams po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, šis karas paskatino viso pasaulio ginklų gamintojus gaminti daugiau raketų, tankų, artilerijos sviedinių ir kitos amunicijos. Ir tik keletui šalių pavyko suskubti padidinti gamybą taip greitai, kaip tai padarė Pietų Korėja.
Pietų Korėjos ginklai
Pietų Korėjos ginklai / „The New York Times“/JUN MICHAEL PARK nuotr.

Praėjusiais metais Pietų Korėjos ginklų eksportas išaugo 140 proc. iki rekordinės 17,3 milijardo sumos JAV dolerių, įskaitant 12,4 milijardo JAV dolerių vertės haubicų, naikintuvų ir amunicijos eksportą.

Tačiau, nors Pietų Korėja plečia ginklų pardavimą visame pasaulyje, ji atsisako siųsti mirtiną ginkluotę pačiai Ukrainai.

Užuot tai dariusi, ji sutelkė dėmesį į tai, kaip užpildyti pasaulio perginklavimo spragas, priešindamasi bet kokiam tiesioginiam vaidmeniui apginkluojant Ukrainą – ji visiems savo pardavimams taiko griežtas eksporto kontrolės taisykles.

Pietų Korėjos atsargumas iš dalies kyla dėl jos nenoro atvirai priešintis Maskvai, iš kurios ji tikisi bendradarbiavimo įvedant naujas sankcijas vis karingesnei Šiaurės Korėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas