Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Korėja skelbia įvykdžiusi kietojo kuro tarpžemyninės balistinės raketos bandymą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas asmeniškai prižiūrėjo sėkmingą šalies naujausios tarpžemyninės balistinės raketos bandymą, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Šiaurės Korėjos raketa „Hwasong-18“
Šiaurės Korėjos raketa „Hwasong-18“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Paskelbtose nuotraukose matyti švytintis Kim Jong Unas baltu kostiumu, apsuptas žmonos bei svarbių padėjėjų, entuziastingai plojantis po kietojo kuro raketos „Hwasong-18“ paleidimo trečiadienį.

Šią raketą Šiaurės Korėja anksčiau yra išbandžiusi tik kartą, balandžio mėnesį. Per trečiadienio bandymą raketa nuskriejo 1001 km ir nukrito į Japonijos jūrą, sakoma oficialiosios Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime.

Paleidimo sprogimas sudrebino visą planetą, skelbė KCNA. Valstybinės žiniasklaidos reportaže buvo matyti į dangų pakylanti raketa.

Kim Jong Unas pažadėjo, kad bus rengiama virtinė agresyvesnių karinių veiksmų, kol JAV ir Pietų Korėja pakeis savo politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu, pridūrė KCNA.

Atkreipęs dėmesį į, jo žodžiais, nestabilią padėtį Korėjos pusiasalyje, Kim Jong Unas taip pat paragino labiau stengtis stiprinti Šiaurės Korėjos branduolinį arsenalą.

Raketos bandymas, apie kurį Pietų Korėjos kariškiai pranešė trečiadienį, įvykdytas tokiu metu, kai abiejų Korėjų santykiai yra itin prasti. Diplomatija yra įstrigusi, o Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ragina aktyviau kurti ginklus, įskaitant taktines branduolines bombas.

Reaguodami į tai Seulas ir Vašingtonas stiprina bendradarbiavimą saugumo srityje ir žada, kad Pchenjanas sulauktų branduolinio atsako bei savo dabartinės vadovybės pabaigos, jei panaudotų branduolinius ginklus prieš JAV ar Pietų Korėją.

Seulas trečiadienio bandymą pavadino didele provokacija, kenkiančia taikai ir saugumui Korėjos pusiasalyje. Paleidimą taip pat griežtai pasmerkė Jungtinės Tautos, JAV ir jų sąjungininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas