Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje darbo dieną nurodyta pradėti 5 val. ryto

Net ir geriausiais laikais gyvenimas Šiaurės Korėjoje nėra geras. Žmonės gyvena izoliuotoje totalitarinėje valstybėje, kurioje nuolat trūksta maisto, ir kurią valdo vienas iš griežčiausių pasaulio diktatorių, rašo „The Washington Post“.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausias prakeiksmas šaliai – neįprasti karščiai. Liepą vidutinė temperatūra gerokai viršijo iki šiol buvusį vidurvasario vidurkį. Tačiau Pchenjanui reikia, kad darbas vis tiek būtų nudirbtas net ir per kaitrą. Todėl šalies valdžia paskelbė, kad darbo diena pradės ne 8, o 5 val. ryto.

„Visoms centrinėms agentūroms Pchenjane, taip pat kitoms įstaigoms ir mokykloms visoje šalyje įsakyta pradėta dirbti 5 val., o ne 8 val., ir baigti 13 val.“, – sakė šaltinis „Daily NK“ portalui.

Šaltinis pasakojo, kaip tai yra sunku žmonėms – vaikai yra išsekę dėl nuovargio, viešojo maitinimo įstaigos stovi tuštutėlės ir priverstos užsidaryti. 

Toks ankstyvas darbo dienos pradėjimas nėra naujiena Šiaurės Korėjoje. Pirmą kartą tai pristatyta amžių sandūroje.

Nors valstybinėse įstaigose, partijos būstinėse ir valstybei priklausančiose didžiosiose įmonėse yra įrengtos oro kondicionavimo sistemos, dėl šalį kankinančios sausros elektros Šiaurės Korėjoje trūksta. 

Elektros trūkumas vasarą kasmet būna milžiniška problema Šiaurės Korėjai. Hidroelektrinėse pagaminama gerokai mažiau elektros, todėl jos ne tik kad nepakanka oro kondicionieriams, tačiau net ir paprastiems ventiliatoriams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?