Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderis pradėjo svarbų susitikimą dėl žemės ūkio

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pradėjo svarbų partijos posėdį, kuriame bus aptarta žemės ūkio plėtra, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, pasirodžius pranešimui apie didžiulį maisto trūkumą šioje izoliuotoje šalyje.

Paprastai tokie susitikimai rengiami tik kartą ar du per metus, tačiau šis plenarinis posėdis įvyko praėjus vos dviem mėnesiams po ankstesnio, taip pat skirto žemės ūkio klausimams.

Neįprastai dažni susitikimai, kuriuose daugiausia dėmesio skiriama žemės ūkiui, paskatino spėliones, kad Šiaurės Korėjoje dabar gali labai trūkti maisto.

Kim Jong Unas sekmadienį pirmininkavo aukščiausių valdančiosios partijos pareigūnų plenarinio posėdžio atidarymui, kuriame buvo „analizuojama ir peržiūrima... kaimo revoliucijos naujoje eroje programa ir priimami sprendimai dėl artimiausių svarbių užduočių ir neatidėliotinų uždavinių“, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Dalyviai „vienbalsiai patvirtino darbotvarkės klausimus ir pradėjo diskusiją“ šia tema, pranešė KCNA, nepateikdama išsamesnės informacijos.

Pietų Korėjos susivienijimo ministerija teigia, kad Šiaurės Korėjoje gauta pranešimų apie iš bado mirusius žmones.

„Manome, kad maisto trūkumas yra didelis“, – praėjusią savaitę sakė ministerijos atstovas spaudai Koo Byoung-samas ir pridūrė, kad Pchenjanas paprašė Pasaulio maisto programos pagalbos maistu.

Branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai, kuriai dėl jos ginklų programų taikomos įvairios sankcijos, jau seniai sunkiai sekasi pačiai apsirūpinti maistu.

Dėl nuolatinio infrastruktūros trūkumo, miškų kirtimo ir dešimtmečius trukusio netinkamo valstybės valdymo ji labai pažeidžiama stichinių nelaimių, įskaitant potvynius ir sausras.

Prie to prisidėjo ilgus metus nuo koronaviruso pandemijos pradžios trukęs sienos uždarymas, kuris tik neseniai buvo sušvelnintas, kad būtų galima prekiauti su kaimynine Kinija.

Šalyje periodiškai kildavo badmečiai, vienas iš jų 1990-aisiais nusinešė šimtus tūkstančių žmonių gyvybių, o kai kuriais skaičiavimais – milijonus.

VIDEO: Šiaurės Korėjoje maisto trūkumas didžiausias nuo 1990-ųjų: šalies lyderis sušaukė neeilinį posėdį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas