Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Nigerijos kaimuose ginkluoti vyrai nužudė 30 žmonių

Per savaitgalio reidus šešiuose Nigerijos šiaurėje esančiuose kaimuose, kuriuos nuolat krečia smurtas ir bendruomenių susirėmimai, ginkluoti vyrai nužudė 30 žmonių, pranešė vietos policija.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AP“/„Scanpix“

Užpuolikai motociklais „nužudė aštuonis žmones Rakos, septynis – Bilingavos, šešis – Džabos, keturis – Dabagio, tris – Raka Ducės ir du – Calevos kaimuose“, – sakoma pirmadienį gautame Sokoto policijos atstovo Ahmado Rufai pareiškime.

Tačiau dviejų nukentėjusių kaimų gyventojai teigė, kad per išpuolius, kurie, anot jų, buvo kerštas už atsisakymą mokėti banditams už „apsaugą“, žuvo 36 žmonės.

„Vakar (sekmadienį) palaidojome 36 žmones, kuriuos nužudė banditai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Raka Ducės gyventojas Kasimu Musa.

Bendruomenių smurtas – tik vienas iš saugumo iššūkių, su kuriais susiduria neseniai prisiekęs prezidentas Bola Tinubu, laimėjęs vasario mėnesį įvykusius prezidento rinkimus, kuriuos temdė opozicijos kaltinimai balsų klastojimu.

Jau kelerius metus šioje teritorijoje vyksta mirtini konfliktai tarp piemenų ir ūkininkų dėl teisių į ganyklas ir vandenį.

Konfliktas peraugo į platesnio masto nusikalstamumą, kai vadinamųjų banditų gaujos, sudarytos daugiausia iš piemenų, rengia kruvinus reidus kaimuose, kur vagia gyvulius, grobia žmones, reikalaudami išpirkos, plėšia ir degina namus.

Pastaruoju metu padaugėjo atsakomųjų žudynių tarp banditų ir vietos bendruomenių suburtų budėtojų grupių, todėl vietos valdžia ėmėsi taikos derybų.

Pareigūnai ir saugumo analitikai išreiškė susirūpinimą dėl vadinamųjų banditų, kurie siekia finansinės naudos, ir džihadistų, kurie jau 14 metų vykdo sukilimą šalies šiaurės rytuose, sąjungų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito