Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siautėjant miškų gaisrams Monrealyje oro kokybė yra blogiausia iš visų didžiųjų miestų

Kanados miškų gaisrai sekmadienį Monrealį apgaubė smogu ir, taršos stebėsenos tarnybos duomenimis, oro kokybė šiame mieste yra blogiausia iš visų didžiųjų pasaulio miestų.
Monrealis, Kanada
Monrealis, Kanada / „AFP“/„Scanpix“

Svetainė „IQAir“, kuri stebi oro kokybę visame pasaulyje, teigė, kad oro būklė Kvebeko provincijoje yra pavojinga žmonių sveikatai.

Šalies meteorologijos tarnyba „Environment Canada“ dėl gaisrų keliuose Kvebeko regionuose paskelbė perspėjimą dėl smogo, teigdama, kad dėl didelės smulkiųjų kietųjų dalelių koncentracijos prastėja oro kokybė ir blogėja matomumas.

„Environment Canada“ nurodė, kad tokios oro sąlygos išliks iki pirmadienio ryto.

Meteorologijos tarnyba ragina žmones vengti bet kokios veiklos lauke ir išeiti į lauką tik esant būtinybei bei dėvint kaukes.

Dėl žmonių sveikatai pavojingo smogo buvo uždaryti lauko baseinai ir sporto aikštynai, atšaukta daug lauko renginių, įskaitant koncertus ir sporto varžybas.

Kvebeko miškų priešgaisrinės apsaugos agentūros SOPFEU duomenimis, Kvebeke liepsnojo 80 aktyvių miško gaisrų, o savaitgalį dėl sausringo oro ir aukštos temperatūros kai kurie jų išsiplėtė.

„Dūmų mastas ypač apsunkina oro cisternų ir sraigtasparnių veiksmingumą“, – nurodė SOPFEU.

SOPFREU išplatintame pranešime teigiama, kad pirmadienį arba antradienį Kvebeko provincijos šiaurės vakaruose numatomas didelis kiekis lietaus.

Trečiadienį į Kvebeką turi atvykti 119 ugniagesių gelbėtojų iš Prancūzijos, kurie pakeis nuo birželio pradžios įvykių vietoje dirbančius tautiečius.

Kanados tarpžinybinis miškų gaisrų centras CIFFC visoje šalyje registruoja daugiau kaip 450 aktyvių gaisrų, iš kurių apie 240 laikomi nekontroliuojamais.

Kanadoje šiemet susiduria su precedento neturinčiais gaisrais – nuo sausio pradžios išdegė daugiau kaip 7,4 mln. hektarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas