Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekdamas skatinti gimstamumą Singapūras padidino premijas

Singapūro valdžia paskelbė apie didesnes premijas naujagimių tėvams ir pristatė gimstamumą skatinančių priemonių paketą. Tikimasi, kad tai paskatins gyventojus susilaukti daugiau atžalų ir sumažins šalies priklausomybę nuo darbo jėgos iš užsienio, skelbia naujienų portalas „The Australian“.
Kūdikio besilaukinti moteris
Kūdikio besilaukinti moteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kūdikiai, gimę nuo 2012 metų rugpjūčio 26 dienos gaus piniginę premiją, kurios dydis 6 000 Singapūro dolerių, tai yra apie 12 600 Lt. Premija padidinta 50 proc., ji bus skiriama pirmosioms dviems šeimos atžaloms. Už trečią ir ketvirtą susilauktą kūdikį premija sieks 8 000 Singapūro dolerių – apie 16 800 Lt. Tokiomis priemonėmis vyriausybė bando kompensuoti dideles šeimų išlaidas, būtinas vaikų auginimui. Tiesa, siekiant gauti premiją būtina, kad bent vienas iš tėvų būtų Singapūro pilietis. 

Nuo gegužės 1 dienos Vyriausybė taip pat ketina subsidijuoti vieną savaitę atostogų naujagimių tėčiams. Motinystės atostogos Singapūre trunka 16 mėnesių, dalį iš šio laikotarpio kartu gali pasiimti ir tėtis, tuomet atitinkamai tiek pat atostogos sutrumpės mamai.

2 milijardų santuokos ir tėvystės pakete dėmesio skirta ir būsto klausimams.

Poroms, kurios augina bent vieną vaiką iki 16 metų bus sudaryta galimybė įsigyti vyriausybės lėšomis pastatytus būstus, kuriuose dauguma singapūriečių ir gyvena. Daugelis porų nesiryžta gausinti šeimos kol neturi nuosavo buto.

„Tikimės, kad naujos šeimos kūrimo ir santuokos priemonės padės Singapūre sukurti palankesnę aplinką šeimų kūrimui“, – sakė premjero pavaduotojas Teo Chee Heanas. 

2011 metų duomenimis, Singapūre vienai moteriai tenka 1,2 vaiko. Siekiant išlaikyti vietinių gyventojų skaičių, rodiklis turėtų siekti bent jau 2,1. 

Mažėjant gyventojų skaičiui vyriausybė buvo priversta pritraukti imigrantų, tačiau dėl nepalankaus požiūrio, užsieniečių sukeltų problemų, pakilusių nuomos kainų, išduodamų darbo vizų skaičius sumažintas. 

Singapūre šiuo metu gyvena apie 5,3 mln. gyventojų, iš jų tik 3,3 mln. yra piliečiai.  Iki 2030 metų penktadalis šalies gyventojų bus 65 metų ir vyresni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas