Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimtai keleivių įstrigo kruiziniame laive prie Australijos krantų

Pranešama, kad prabangaus naujametinio kruizo aplink Naująją Zelandiją ir Australiją keleiviai jau savaitę yra įstrigę laive dėl jūrų augalų ir mažų gyvūnų sankaupos ant jo korpuso.
Kruizinis laivas
Kruizinis laivas / „AFP“/„Scanpix“

Devynių denių laivui „Viking Orion“ su SPA, teatru, sporto deniu ir baseinu, pastatytam 2018 metais, ir gruodžio 23 dieną išplaukusiam iš Oklando uosto, nebuvo leista prisišvartuoti Adelaidėje po to, kai valdžios institucijos ant laivo korpuso aptiko „biologinių nešvarumų“ – mikroorganizmų, augalų, dumblių ar smulkių gyvūnų sankaupas.

Tokiu būdu į nevietines buveines patenka invazinės augalų ir gyvūnų rūšys.

Pranešama, kad laivui taip pat nebuvo leista prisišvartuoti Naujosios Zelandijos Kráistčerčo ir Dunedino bei Tasmanijos Hobarto uostuose.

Pareigūnai pareikalavo, kad prieš įplaukiant į Australiją laivo korpusas būtų išvalytas.

Australijos žuvininkystės departamentas teigė, kad biologinių nešvarumų valymas yra „įprasta praktika, taikoma visiems atvykstantiems tarptautiniams laivams“. Valymo darbai yra būtini, norint išvengti „kenksmingų jūros organizmų“.

Departamento teigimu, kompanija, kuriai laivas priklauso, pasamdė profesionalius narus, kad šie išvalytų laivo korpusą, kai jis stovėjo išmetęs inkarą ne Australijos vandenyse.

Nuo gruodžio 26 dienos, kai 930 vietų laivas „Viking Orion“ išplaukė iš Naujosios Zelandijos sostinės Velingtono, jis nebuvo užsukęs į jokį uostą.

Keleivis Kennas Heydrickas BBC teigė, kad kruizinio laivo svečiams neleidžiama išlipti iš laivo nuo gruodžio 26 d. Vyro teigimu, pagal planą buvo praleisti keturi sustojimai uostuose.

„Keleivių nusivylimas ir pyktis vis didėja“, – sakė K.Heydrickas.

„Dauguma keleivių stengiasi kuo geriau išnaudoti situaciją ir mėgautis ilgesniu laiku jūroje. Tačiau būtent laukėme ekskursijų keturiuose uostuose, o dabar jų labai trūksta“.

Pagal dabartinį maršrutą laivas į Melburną atplauks sausio 2 d.

Tačiau keleivis Mattas Robertsas pranešė, jog dabar keleiviams buvo pasakyta, kad iš laivo bus leista išlipti tik trumpam, kad juos patikrintų imigracijos tarnyba. Kita galimybė keleiviams išlipti iš laivo bus sausio 4 d. Sidnėjuje.

Vyras išreiškė nusivylimą, suprasdamas, kad „daugeliui keliautojų tai gali būti paskutinė galimybė pamatyti šią pasaulio dalį“.

Kita keleivė tviteryje paskelbė įrašą, kuriame atostogas pavadino „kelione iš pragaro“.

„Ne kartą verkiau tiek dėl didelio finansinio smūgio po dvejų metų taupymo, tiek dėl prarastų prisiminimų ir patirties.“

Penktadienį keleiviams išsiųstame laiške laivo kapitonas atsiprašė, kad „kruizas neatitiko lūkesčių“, ir teigė, kad „Viking“ ryšių su klientais atstovas artimiausiomis dienomis svečiams pateiks „patikslintą kompensacijos pasiūlymą“.

BBC praneša, kad panašus likimas ištiko ir kitą kruizinį laivą, plaukiojusį vandenyse aplink Naująją Zelandiją. Ant jo korpuso buvo aptikta ne vietinių sraigių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas