Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Širdį draskanti Ukrainos karo realybė: tėvas išnešė sūnų iš mūšio lauko, bet šis neišgyveno

Ukrainos karo žurnalistas, portalo censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas savo paskyroje „Facebook“ papasakojo širdį veriančią istoriją apie į karą su Rusiją išėjusius tėvą ir sūnų. Jiedu ilgai kovojo kartu, o per paskutinį mūšį sūnus buvo sunkiai sužeistas, tėvas jį išnešė iš mūšio lauko, bet sūnaus gyvybė užgeso.
Dmytro ir Jurijus Stasovskiai
Dmytro ir Jurijus Stasovskiai / Nuotr. iš J.Stasovskio „Facebook“ profilio

Antradienį mūšyje žuvęs Dmytro Stasovskis kartu su tėvu kovojo tame pačiame 93-osios mechanizuotos brigados batalione. Jo tėvas Jurijus Stasovskis su sūnumi „Facebook“ paskyroje atsisveikino santūriai vyriškai: „Ilsėkis ramybėje, mano sūnau“ ir pridėjo jųdviejų nuotrauką.

Dar balandžio 29 d. tėvas sūnų „Facebook“ sveikino su gimtadieniu ir linkėjo jam nugyventi dar 75-erius metus bei turėti, kaip ir visi normalūs žmonės, vieną gimtadienį per metus, o ne penkis per dieną, kaip nutinka fronte.

„Tėvas ir sūnus išėjo į karą savanoriais. Jie kovojo kartu. Daug kovų atlaikė kartu. O vakar sūnus žuvo mūšyje. Tėvas pateko į pragarą ir pats išnešė sūnaus kūną iš apšaudymo. Ir jis dabar sėdi, žiūri į dangų, o jo sūnus yra šalia, jis negali užmigti. Jis prisimena, kaip vaikas užaugo, kaip jį mokė, kaip kovojo kartu su sūnumi. Jiedu. Bet jis jau vienas. O po laidotuvių tėvas grįš į frontą“, – rašo žurnalistas.

„Mes nesustosime, bet kiekvieną akimirką prieš akis yra mūsų pergalės kaina. Kiek pasaulių užgęsta su kiekviena mirtimi.

Tai bus didelė pergalė, bet nužudytos laimės nesugrąžins. Turime galvoti apie tai kiekvieną dieną ir kiekvienas daryti tai, kas mūsų galioje, kad sumažintume netektis. Nes visa tai vyksta dabar ir slegia sielą taip, kaip būna tik tada, kai pats neši žuvusįjį, kai dedi jį į maišą... Nes kiekvienas žuvęs žmogus yra ir tavo brolis, ir tavo sūnus, ir tavo draugas...“, – rašo J.Butusovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas