Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 11 /11:08

Sirija: Izraelis sudavė aviacijos smūgių objektams netoli Damasko

Izraelis vėlai sekmadienį sudavė aviacijos smūgių objektams netoli Damasko, pranešė Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA.
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
Temos: 2 Izraelis Sirija

„Maždaug 23 val. 5 min. (vietos ir Lietuvos laiku) Izraelis [...] įvykdė oro puolimą [...] taikydamasis į įvairius taškus Damasko pakraščiuose, – agentūrai sakė vienas saugumo šaltinis. – Mūsų oro gynyba numušė kai kurias raketas, o kitos padarė riboto masto materialinės žalos.“

Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė apie galingus sprogimus Damasko priemiesčiuose, kur buvo smogta ir anksčiau. Dėl ankstesnių smūgių Sirija taip pat kaltindavo Izraelį.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad sekmadienį taikytasi į Libano kovotojų organizacijos „Hezbollah“ objektus Sajida Zeinabos rajone ir netoli Damasko oro uosto.

Per naktį Izraelio aviacijos surengtą smūgį netoli Damasko žuvo du „Hezbollah“ kovotojai ir du su Libano grupuote susiję sirai, pirmadienį pranešė karo stebėtojas.

„Žuvo du Libano „Hezbollah“ kovotojai ir du Sirijos sargybiniai“, dirbę viename iš Irano remiamo judėjimo objektų, o dar trys kovotojai ir trys civiliai buvo sužeisti, teigė SOHR.

Izraelio kariuomenė atsisakė komentuoti incidentą, bet atskirai nurodė, kad sekmadienį vakare iš Libano buvo paleista šūvių Šiaurės Izraelio link.

„Kariuomenė atsakydama taikėsi į ugnies šaltinį. Anksčiau tą dieną smogėme vienai „Hezbollah“ teroristų kuopelei“, – sakoma pareiškime.

Izraelio kariuomenės vadas Herzi Halevi (Hercis Halevis) sekmadienį aplankė pajėgas netoli šiaurinės sienos su Libanu ir kalbėjo apie būtinybę likviduoti „Hezbollah“ operatyvininkus bei parodyti izraeliečių pranašumą.

„Tai taip pat gali būti daroma smūgių ir karo forma“, – sakė jis.

Izraelis retai komentuoja atskirus antskrydžius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis Iranui, kuris remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, įsitvirtinti šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas