Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirijoje – įtariama chloro dujų ataka

Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje keli civiliai nukentėjo per įtariamą chloro dujų ataką sukilėlių kontroliuojamame Sarakibo mieste, sekmadienį pranešė aktyvistai.
Sirijoje panaudotos chloro dujos
Sirijoje panaudotos chloro dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aukų paieška ir gelbėjimu užsiimanti grupė „Sirijos civilinė gynyba“ sekmadienio vakarą pranešė, kad trys jos gelbėtojai ir dar šeši žmonės nukentėjo nuo chloro dujų sukilėlių kontroliuojamame Sarakibo mieste, esančiame apie 16 km nuo fronto linijos su vyriausybės pajėgomis.

Sirijos ir Amerikos medicinos draugijos atstovai nurodė, kad toje vietovėje veikiančiose jos valdomose ligoninėse šiuo metu yra 11 pacientų, apsinuodijusių chloro dujomis.

JAV prezidento Donaldo Trumpoadministracija ketvirtadienį apkaltino Sirijos lyderio Basharo Assado vyriausybę kuriant „naujas ginklų rūšis“, siekiant panaudoti mirtinus cheminius ginklus.

Tokius kaltinimus Damaskui Vašingtonas paskelbė pasirodžius informacijai apie mažiausiai dvi chloro atakas, įvykdytas šalia Sirijos sostinės. JAV pareigūnai tvirtina, kad pasaulis privalo surasti būdą, kaip sustabdyti tokias atakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas