Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 06 /18:30

Visoje Sirijoje per žemės drebėjimą žuvo daugiau kaip 810 žmonių

Sirijos vyriausybės ir sukillėlių kontroliuojamose šalies dalyse per 7,8 balo žemės drebėjimą, kurio epicentras buvo Turkijos pietryčiuose netoli abiejų šalių sienos, pirmadienį žuvo daugiau kaip 810 žmonių ir virš 2,2 tūkst. buvo sužeisti, pranešė Sirijos Sveikatos apsaugos ministerija.
Sirijoje prie nukentėjusiųjų gelbėjimo prisijungė ir civiliai
Sirijoje prie nukentėjusiųjų gelbėjimo prisijungė ir civiliai / „Reuters“/„Scanpix“

„Alepo, Latakijos, Chamos ir Tartuso provincijose užregistruota virš 1,2 tūkst. sužeistųjų ir 430 žuvusiųjų“, – sakoma ministerijos išplatintame pranešime.

Tuo tarpu sukilėlių kontroliuojamose teritorijose, pasak „Baltųjų šalmų“ organizacijos, žuvo daugiau kaip 380 žmonių, per 1 000 buvo sužeisti.

Po žemės drebėjimo Sirija prašo tarptautinės pagalbos

Sirijos vyriausybė pirmadienį paragino tarptautinę bendruomenę ateiti jai į pagalbą po to, kai kaimyninėje Turkijoje įvykus 7,8 balo žemės drebėjimui visoje šalyje žuvo daugiau kaip 800 žmonių.

„Sirija kreipiasi į Jungtinių Tautų valstybes nares,.. į Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus komitetą ir kitas humanitarines“, grupes, prašydama paremti „pastangas reaguoti į niokojantį žemės drebėjimą“, sakoma Sirijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Rusija teigia, kad 300 jos karių šalina nuolaužas po žemės drebėjimo Sirijoje

Rusija pirmadienį pranešė, kad 300 jos Sirijoje dislokuotų kariškių padeda šalinti nuolaužas po žemės drebėjimo, per kurį šioje šalyje ir kaimyninėje Turkijoje žuvo šimtai žmonių.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, personalas ir 60 karinės technikos vienetų pradėjo „šalinti griuvėsius, ieškoti nukentėjusiųjų ir teikti jiems medicininę pagalbą labiausiai nuniokotose vietovėse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas