Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje po dronų atakos prieš karo akademiją laidojami žuvusieji

Sirijos centriniame Chomso mieste penktadienio rytą giminaičiai ir pareigūnai susirinko į pirmąsias dešimčių žmonių, žuvusių per dronų ataką prieš karo akademiją, laidotuves. 
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Sirija Laidotuvės

Ketvirtadienį, vos pasibaigus karo akademijos absolventų diplomų įteikimo ceremonijai, buvo įvykdyta dronų ataka, per kurią nukentėjo ir kariškiai, ir jų šeimos nariai.

Penktadienio rytą Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad žuvo 89 žmonės, įskaitant 31 moterį ir penkis vaikus, dar 277 žmonės buvo sužeisti.

Naujienų agentūros AFP korespondentas sakė, kad nuo ankstyvo penktadienio ryto prie Chomso karinės ligoninės būriavosi dešimtys sunerimusių aukų artimųjų.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad atakos metu žuvo 123 žmonės, įskaitant 54 civilius, iš jų 39 moteris ir vaikus. Organizacija pridūrė, kad mažiausiai 150 žmonių buvo sužeisti.

Sirijos gynybos ministras Ali Mahmoudas Abbasas (Ali Mahmudas Abasas) dalyvavo pirmosiose maždaug 30 žmonių, įskaitant kariškius ir civilius, laidotuvėse.

Nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį. Sirijos kariuomenė ketvirtadienį dėl išpuolio apkaltino ginkluotas teroristines organizacijas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintuose vaizdo įrašuose matyti, kad akademijoje kilo panika ir chaosas, žmonės krito ant žemės, o dar kiti maldavo pagalbos.

Sukilėlių kontroliuojamame Idlibo regione, kuris yra paskutinis ginkluotos opozicijos židinys Sirijos šiaurės vakaruose, gyventojai pranešė apie smarkų vyriausybės pajėgų surengtą bombardavimą. 

Penktadienį SOHR nurodė, kad ten žuvo 15 civilių, taip padidindama ankstesnį skaičių.

Idlibo provincijos ir teritorijų, besiribojančių su Alepo, Chamos ir Latakijos provincijomis, sritis kontroliuoja sukilėlių grupuotės „Hayat Tahrir al-Sham“ (HTS), kuriai vadovauja buvęs „Al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Anksčiau džihadistų grupuotė dronais atakavo vyriausybės kontroliuojamas teritorijas.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) buvo labai susirūpinęs dėl ketvirtadienį įvykusios atakos ir atsakomųjų veiksmų, pranešė jo atstovas spaudai Stephane'as Dujarricas (Stefanas Diužarikas). 

Valdžios institucijos nuo penktadienio paskelbė trijų dienų gedulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito