Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje užklydę į minų lauką žuvo dvi dešimtys proturkiškų pajėgų narių

Sirijos šiaurėje 21 proturkiškų pajėgų kovotojas žuvo antradienį, jų būriui užklydus į teritoriją, užminuotą kurdų vadovaujamų pajėgų, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.
SDF pajėgos
SDF pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kurdai Sirija Mina

Kaimyninės Turkijos kariai ir juos palaikančios sirų pajėgos praeitais metais atkovojo iš kurdų vadovaujamų 120 km ilgio ruožą Sirijos teritorijoje prie sienos su Turkija.

Nuo tada Ankarą remiantys kovotojai laikė užėmę pozicijas į šiaurę Ain Isos miesto. Tarp jų ir kurdiškųjų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) neretai kildavo susirėmimų.

Praeitą naktį apie 30 proturkiškų kovotojų mėgino prasiskverbti į netoliese esančią Mualako gyvenvietę, kontroliuojamą SDF, antradienį pranešė Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). Anksčiau Ankarai ištikimos pajėgos bombardavo šią gyvenvietę bepiločiais lėktuvais.

Tačiau kovotojų grupė įžengė į SDF įrengtą minų lauką, ir per šį incidentą žuvo 21 proturkiškų pajėgų narys, o likusieji buvo sužeisti.

Vienas SDF atstovas pranešė apie naktį vykusius „įnirtingus susirėmimus“ Ain Isoje, nurodė SOHR.

Turkija ir jos sąjungininkai Sirijoje kontroliuojam kelias teritorijas netoli abiejų šalių sienos po trijų Ankaros karinių operacijų, surengtų nuo 2016 metų prieš kaimyninėje šalyje veikusius džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ir kurdų kovotojus.

Karas Sirijoje, prasidėjęs 2011 metais nuo vyriausybės represijų prieš opozicijos protestuotojus, iki šiol nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento