Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje vyriausybinės pajėgos užėmė didžiausią Alepo rajoną

Sirijos vyriausybinės pajėgos perėmė sukilėlių laikytą Masaken Hanano rajoną šiauriniame Alepo mieste, pranešė šeštadienį valstybinė žiniasklaida.
Sirijos vyriausybinių pajėgų kariai
Sirijos vyriausybinių pajėgų kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per valstybinę televiziją paskelbta, kad „ginkluotosios pajėgos perėmė visišką kontrolę“ didžiausiame sukilėlių laikytame šio miesto rajone. Kaip praneša oficialioji naujienų agentūra SANA, dabar mieste veikia išminuotojai, ieško minų ir bombų.

„Ginkluotosios pajėgos perėmė visišką Masaken Hanano kontrolę, padarydamos galą teroristų buvimui čia“, – nurodė valstybinė televizija, turėdama omenyje sukilėlius, kovojančius prieš prezidento Basharo al Assado režimą.

SANA nurodė, kad sąjungininkų remiamos vyriausybinės pajėgos užėmė ir teritoriją aplink minėtą rajoną. Taip pat pranešė, kad „armijos inžinieriai šalina bombas ir sprogmenis, paliktus teroristų gatvėse ir aikštėse“.

Iš rytinės Alepo dalies pabėgo per 400 civilių

Daugiau nei 400 Sirijos civilių pabėgo iš sukilėlių kontroliuojamų rytinių Alepo rajonų į vyriausybinių pajėgų kontroliuojamą vakarinę dalį, Sirijos režimo pajėgoms artėjant prie miesto, sekmadienį pranešė stebėtojai.

Civiliai naktį pabėgo iš Masaken Hanano rajono ir buvo nukreipti į režimo kontroliuojamus rajonus, pranešė stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR skelbia, kad šeštadienį kilo naujų susirėmimų tarp režimo pajėgų ir sukilėlių kaimyniniuose Haidarijos ir Sachuro rajonuose ir kad vyriausybinės pajėgos smarkiai apšaudė šiuos rajonus. Anot provyriausybinės žiniasklaidos, operacija buvo sėkminga, veiksmai tęsiami ir sekmadienį.

Per šeštadienio operaciją keliuose Alepo rajonuose žuvo mažiausiai 18 civilių. Nuo lapkričio 15 d., kuomet vyriausybinės pajėgos ėmėsi veiksmų prieš sukilėlių kontroliuojamos Alepo rytus, žuvusiųjų yra jau 219, tarp jų ir 27 vaikai.

Savo ruožtu sukilėliai padidino vakarinės Alepo dalies apšaudymą, per kurį žuvo keturi civiliai, dešimtys sužeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito