Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Alepe nesiliaujant mūšiams, degė senovinis turgus

Sirijos Alepo mieste nesiliaujant sukilėlių ir vyriausybinių pajėgų mūšiams, kurie gali sunaikinti UNESCO pasaulio paveldo objektą – šio miesto senamiestį, šeštadienį degė šimtai parduotuvių viduramžius menančiame dengtame turguje.
Gaisras Alepe
Gaisras Alepe / Kadras iš vaizdo siužeto

Sukilimu prasidėjęs pilietinis karas, kuris dabar siaučia visoje Sirijoje, jau pareikalavo daugiau kaip 30 tūkst. žmonių gyvybių, nurodo tokios aktyvistų organizacijos kaip „Syrian Observatory for Human Rights“.

Tačiau be dramatiškų gyvybių aukų, pusantrų metų trunkančio konflikto aukomis tapo ir daug Sirijos istorinių lobių; kai kurių miestų dalys yra virtusios griuvėsiais.

Sukilėliai, siekiantys nuversti prezidentą Basharą al Assadą, ketvirtadienį paskelbė naują puolimą Alepe – Sirijos komerciniame centre, kuriame gyvena 2,5 mln. žmonių.

Aktyvistai iš Alepo per „Skype“ pranešė, kad dėl armijos snaiperių sunku prisiartinti prie senamiestyje esančio viduramžių Medinos turgaus su skliautuotomis akmens alėjomis ir drožinėto medžio fasadais, kuris kažkada buvo turistų mėgstama vieta.

Į „YouTube“ įkeltoje filmuotoje medžiagoje matyti virš miesto danguje kabantys juodi debesys.

Alepo senamiestis yra viena iš kelių Sirijos vietų, įtrauktų į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, kurioms dabar gresia pavojus dėl vykstančių kovų.

UNESCO mano, kad dėl karo nukentėjo penki iš šešių Sirijoje esančių pasaulio paveldo objektų, tarp kurių taip pat yra senovinis dykumų miestas Palmyra, kryžininkų tvirtovė Krak de Ševaljė ir Damasko senamiesčio dalys.

VIDEO: Syria latest: ancient souk burns as fighting rages in Aleppo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito