Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirijos prezidentas atvyko į Saudo Arabiją ir dalyvaus arabų šalių viršūnių susitikime

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas ketvirtadienį atvyko į Saudo Arabiją, kur pirmą kartą per daugiau nei dešimtmetį dalyvaus Arabų lygos aukščiausiojo lygio susitikime, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sirijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad B. al Assadas atvyko į Raudonosios jūros pakrantės miestą Džidą, kur penktadienį dalyvaus arabų šalių viršūnių susitikime.

Sirijos narystė Arabų lygoje buvo sustabdyta 2011 metais B. al Assadui įsakius žiauriai numalšinti demokratijos šalininkų sukilimą, kuris peraugo į konfliktą, per kurį žuvo daugiau kaip 500 000 žmonių, milijonai buvo priversti palikti savo namus ir į kurį įsitraukė užsienio jėgos.

Tuo metu Saudo Arabija ir kitos arabų šalys nutraukė arba susilpnino ryšius su Sirija, o Rijadas konflikto metu atvirai pasisakė už tai, kad B. al Assadas būtų atstatydintas.

Tačiau anksčiau šį mėnesį Arabų šalių organizacija priėmė Damaską atgal, o šeimininkė Saudo Arabija pakvietė B. al Assadą į penktadienį vyksiantį aukščiausiojo lygio susitikimą, nors tam prieštaravo kitos arabų šalys.

Sirijos provyriausybinis laikraštis „Al-Watan“ nurodė, kad ketvirtadienio vakarą ir penktadienio rytą B. al Assadas tikriausiai susitiks su keliais lyderiais.

Paskutinį kartą Arabų Lygos aukščiausiojo lygio susitikime B. al Assadas dalyvavo 2010 metais Libijoje.

Regiono valstybių sostinės palaipsniui vis palankiau vertina Sirijos prezidentą, kuris, remiamas Irano ir Rusijos, išsaugojo valdžią ir susigrąžino prarastas teritorijas.

Kovo mėnesį Saudo Arabijos ir Damaską remiančio Irano sprendimas atnaujinti ryšius taip pat pakeitė Artimųjų Rytų politinę situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas