Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirijos režimo pajėgos juda Turkijos sienos link

Sirijos režimo pajėgos pirmadienį juda Turkijos sienos link, Damaskui pasiekus susitarimą su apgultomis kurdų pajėgomis po JAV karių atsitraukimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.
Tel Tamero gyventojai pasitinka Sirijos karius
Tel Tamero gyventojai pasitinka Sirijos karius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kariai su Sirijos vėliavomis buvo dislokuoti į vakarus nuo Tel Tamero, esančio netoli svarbaus pasienio miesto Ras al Aino, kuris buvo svarbus turkų pajėgų ir jų sąjungininkų taikinys nuo Turkijos puolimo pradžios prieš šešias dienas.

Tel Tameras yra už maždaug 30 km nuo sienos, bet karą šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad kai kurie daliniai tame rajone priartėjo prie sienos ir yra už 6 km nuo jos.

AFP korespondentai sakė, kad vyriausybės pajėgas džiugiai sutiko gyventojai. Sirijos valstybinė televizija parodė, kaip žmonės sveikina karius.

VIDEO: Turkija paskelbė apie operacijos Sirijoje pradžią, pranešama apie bombardavimą

Vienas Damasko režimui artimas laikraštis rašė, kad Sirijos pajėgos taip pat turėtų būti dislokuotos Manbidžo ir toliau į rytus esančio pasienio miesto Ain al Arabo rajonuose.

Spalio 9 dieną Turkija pradėjo didelio masto puolimą Sirijos rajonuose, kuriuos kontroliavo kurdų pajėgos. Ankara kurdų pajėgas laiko teroristine organizacija.

Puolimas prasidėjo po JAV karių atsitraukimo nuo sienos, kuris iš esmės uždegė Ankarai žalią šviesą pradėti savo ilgai planuotą operaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas