Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos šiaurės vakaruose per Rusijos antskrydį žuvo šeši civiliai

Sirijos šiaurės vakaruose per Damasko režimą palaikančios Rusijos antskrydį vyriausybės priešininkų tvirtovėje žuvo šeši civiliai, informavo Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi padėtį karo draskomoje šalyje stebinti organizacija.
Sirijos karas
Sirijos karas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Per ataką Sacharos kaime, esančiame džihadistų kontroliuojamame Idlibo anklave, taip pat buvo sužeisti mažiausiai 20 žmonių, nurodė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Naujienų agentūros AFP korespondentas matė įvykio vietoje, kaip gelbėtojas ištraukė iš nuolaužų nejudančią kruviną mažą mergaitę, kurios drabužiai buvo padengti smulkiomis dulkėmis.

Kitas gelbėtojas stovėjo laikydamas prie kojų lavonams skirtą maišą tuo metu, kai baltus šalmus užsidėję jo kolegos purškė vandenį į pastatą, iš dalies paverstą pilkais griuvėsiais.

Trečiadienį surengtas antskrydis yra jau antra tokia ataka per mažiau nei savaitę, pažymėjo SOHR. Šeštadienį Rusijos oro pajėgoms smogus Džabalos kaimui taip pat žuvo šeši civiliai, įskaitant vieną vaiką.

SOHR gauna informacijos iš Sirijoje esančių šaltinių, o antskrydžių vykdytojus mėgina nustatyti pagal skrydžių trajektorijas, naudojamus lėktuvus ir šaudmenis.

Idlibo regioną, kuriame gyvena maždaug 3 mln. žmonių, iš kurių daugelis buvo priversti palikti savo namus dėl jau aštuonerius metus trunkančio karo, kontroliuoja buvęs „Al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgos balandžio mėnesį pradėjo niokojančią karinę kampaniją prieš Idlibą, per kurią jau žuvo apie tūkstantį civilių gyventojų ir daugiau nei 400 tūkst. žmonių buvo priversti pabėgti iš savo namų.

Visgi didžiausios režimo rėmėjos Maskvos rugpjūčio pabaigoje paskelbtų paliaubų iš esmės yra laikomasi, nors SOHR teigia, kad susirėmimų tebevyksta.

Praėjusią savaitę pirmą kartą nuo 2011 metų išvykęs aplankyti karių regione B.al Assadas teigė, kad Idlibas yra pagrindinis likęs pilietinį karą užbaigti trukdantis frontas.

Tuo metu prezidento pajėgos dislokavosi kurdų daugumos rajonuose į rytus nuo Idlibo, kad padėtų sustabdyti kruvinus Turkijos puolimus.

Damaskas, padedamas Maskvos, per pastaruosius ketverius metus atkovojo iš sukilėlių ir džihadistų didelius Sirijos teritorijos ruožus.

Sirijos karas, prasidėjęs 2011 metais vyriausybei pamėginus žiauriai numalšinti prieš prezidentą nukreiptus protestus, jau pareikalavo 370 tūkst. žmonių gyvybių, o milijonai buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai