Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos valstybinė žiniasklaida: Izraelis smogė Chomso ir Chamos provincijoms

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Izraelis anksti ketvirtadienį smogė centrinėms Chomso ir Chamos provincijoms.
Firas Makdesi / REUTERS
Firas Makdesi / REUTERS
Temos: 2 Izraelis Sirija

„Maždaug 1 val. (ir Lietuvos laiku) priešas Izraelis surengė oro ataką (...), taikydamasis į automobilių surinkimo gamyklą pramoniniame Chasijos rajone Chomso provincijoje“ ir kariuomenės pozicijas Chamoje, sakoma valstybinės naujienų agentūros SANA pranešime, remiantis šaltiniu kariuomenėje.

Chasija yra už maždaug 80 km į pietus nuo Chamos miesto.

„Nuostoliai tik materialiniai“, – sakoma pranešime.

Cituodama Chasijos pramoninio rajono vadovą SANA pranešė, kad atakos taikinys buvo ne tik gamykla, bet ir transporto priemonės, „pakrautos medicinos ir pagalbos atsargų“, ir kad kilo didelis gaisras.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad buvo pataikyta į iraniečių automobilių gamyklą Chasijoje, o Chamos provincijoje taikytasi į rajoną, kur yra oro gynybos priemonių ir vyriausybinių pajėgų karių.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje kilo pilietinis karas, Izraelis sudavė šimtus smūgių šiai šaliai, daugiausia taikydamasis į kariuomenės pozicijas ir Irano remiamus kovotojus, įskaitant Libano „Hezbollah“.

Izraelio pareigūnai retai komentuoja atskirus smūgius Sirijoje, bet yra sakę, kad neleis nesutaikomam priešininkui Iranui stiprinti savo pozicijų šioje šalyje.

Trečiadienį Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad per Izraelio bombardavimą šalies pietuose, netoli Izraelio aneksuotų Golano Aukštumų, žuvo policininkas. Izraelio kariuomenė nurodė, kad ten per reidą buvo nukautas vienas „Hezbollah“ veikėjas.

Diena anksčiau per smūgį, dėl kurio kaltinamas Izraelis, Damasko Mazės rajone žuvo septyni civiliai, pranešė pareigūnai. Britanijoje įsikūrusi SOHR nurodė, kad taikytasi į pastatą, kuriuo naudojosi Irano Revoliucinė gvardija ir „Hezbollah“.

Iranas ir jo remiama Libano „Hezbollah“ yra vieni svarbiausių Sirijos vyriausybės sąjungininkų daugiau kaip dešimtmetį trunkančiame pilietiniame kare.

Pastaruoju metu Izraelio smūgiai Sirijai suintensyvėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas