Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirų valstybinė žiniasklaida: Izraelis surengė antskrydžių Sirijoje

Izraelis antradienį prieš aušrą surengė antskrydžių netoli Sirijos sostinės, pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi kariniu šaltiniu.
- / AFP
- / AFP

Dėl Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože regione padidėjo įtampa.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigė, kad Izraelis taikėsi į karinę poziciją netoli Kanakerio, kurioje taip pat buvo įsikūrę Irano remiamos Libano ginkluotos grupuotės „Hezbollah“ kovotojai.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad apie 4 val. 35 min. vietos (3 val. 35 min. Lietuvos) laiku „priešas Izraelis surengė antskrydžių iš okupuotų Sirijos Golano aukštumų, taikydamasis į keletą objektų Damasko kaimiškose apylinkėse“.

Ji citavo neįvardytą karinį šaltinį, kuris teigė, kad smūgiai padarė tik materialinę žalą, tačiau į ką konkrečiai buvo taikytasi, nenurodė.

Izraelio valdžia retai komentuoja atskirus smūgius prieš Siriją, tačiau ji ne kartą yra sakiusi, kad neleis savo nesutaikomam priešininkui Iranui, kuris remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, įtvirtinti savo pozicijų šioje šalyje.

Tai pirmieji pranešimai šiais metais apie Izraelio smūgius Sirijoje, kur žydų valstybė nuo praėjusių metų spalio 7 dienos, kai prasidėjo karas su „Hamas“, suintensyvino išpuolius.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį pilietinį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus antskrydžių jos teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas, įskaitant Libano „Hezbollah“ kovotojus, ir Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis ir „Hezbollah“, „Hamas“ sąjungininkė, Libano pietuose reguliariai per sieną apsikeičia ugnimi.

Gruodį Teheranas apkaltino Izraelį dėl smūgio Sirijoje, per kurį žuvo žuvo svarbus Irano Revoliucinės gvardijos generolas Razi Moussavi (Razis Musavis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito