Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siūloma atšaukti „viskas įskaičiuota“ sistemą Turkijos viešbučiuose

Dėl naujų problemų Turkijos viešbučiuose vėl siūloma atšaukti paslaugų turistams sistemą „viskas įskaičiuota“, praneša laikraštis „Hürriyet“.
„Viskas įskaičiuota“ kurorte
„Viskas įskaičiuota“ kurorte / Shutterstock nuotr.

Kaip pavyzdį K.Kavaloglu nurodė galimybę pasirinkti atostogas viešbutyje be alkoholio.

„Sistema „viskas įskaičiuota“ tapo labai svarbiu mūsų turizmo, kuris jau daugelį metų vystosi ir patiria proveržį, atspirties tašku. Sėkmė, kurią pasiekėme, žinoma, neginčijama. Tačiau naujame procese, kurį po daugelio metų išgyvename, apie tai reikia diskutuoti. Atkakliai laikydamiesi šios sistemos ateityje galime susidurti su naujomis problemomis. Todėl nebereikia laikyti (sistemos „viskas įskaičiuota“ panaikinimo – red.) tabu tema“, – leidinyje cituojamas turizmo ekspertas Zaferis Alkay.

Leidinyje pažymima, kad turizmo suinteresuotosios šalys jau daugelį metų skundžiasi dėl „viskas įskaičiuota“ sistemos.

„Viešbučių savininkai, nevyriausybinės organizacijos, agentūros, merai, politikai ir net ministrai ... Turkijai, kuri kadaise sėkmingai išnaudojo „viskas įskaičiuota“ sistemą, reikia išplaukti ieškoti naujų galimybių“, – teigiama laikraštyje.

Antalijos mero patarėjas turizmo klausimais Osmanas Ayykas anksčiau sakė, kad visiškas „viskas įskaičiuota“ sistemos panaikinimas Turkijos viešbučiuose yra mažai tikėtinas, tačiau dėl skirtingų turistų poreikių ir išaugusių atostogų kainų galimi pokyčiai.

Anksčiau Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad iki 2024 m. pabaigos šalis planuoja sulaukti 60 mln. turistų ir iš turizmo pramonės gauti 60 mlrd. JAV dolerių pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas