Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 15 /18:13

Žuvusiųjų Nicos atakos metu daugėja – tarp aukų ir rusė studentė, ir amerikiečių šeima, sužeisti du estai

Prancūzijos teisėsauga pradėjo skelbti Nicos teroro atakos metu žuvusių asmenų tapatybes. Tarp jų ne tik prancūzai, bet ir užsienio valstybių piliečiai.
Išpuolis Nicoje
Išpuolis Nicoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiai skelbiama, kad žuvusiųjų kol kas yra 84, dar 25 – prijungti prie gyvybės palaikymo aparatų, 52 – sunkios būklės.

Pranešama, kad viena iš aukų – 20-metė studentė iš Rusijos Viktorija Savčenko. Maskvos finansų akademija, kurioje mokėsi mergina, patvirtino, kad gavo informaciją apie jos žūtį Nicoje.

Ketvirtadienio naktį Nicoje žuvo ir amerikiečių pora. Skelbiama, kad tai 51 metų Seanas Copelandas ir jo vienuolikmetis sūnus Brodie. Iš Teksaso kilusi šeima atostogavo Prancūzijoje ir kaip vieną iš stotelių buvo pasirinkusi Nicos kurortą.

„Šiuo metu žinome ir galime patvirtinti, kad du JAV piliečiai žuvo per ataką Nicoje 2016 metų liepos 14 dieną“, – sakoma JAV valstybės departamento atstovo Johno Kirby pranešime.

Tarp žuvusiųjų yra ir Šveicarijos pilietė, ukrainietis bei du Armėnijos piliečiai. Jų vardai kol kas nėra skelbiami.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas patvirtino, kad dar du ukrainieičiai buvo sužeisti.

Estijos užsienio reikalų ministerija taip pat pranešė, kad atakos metu buvo sužeisti du šios šalies piliečiai.

Viena iš aukų – Fatima Charrihi. Jos sūnus Hamza prancūzų žurnalistams sakė, kad mama žudynių metu vilkėjo tradiciniu musulmonišku apdaru. „Ji atstovavo tikrajam islamui. Ne tam, kuriam skelbiasi atstovaujantys žudikai“, – teigė Hamza.

Prancūzijos lyderis Francois Hollande'as Nicoje paskelbė, kad aukų gali būti ir daugiau, nes mažiausiai 50 žmonių būklė po išpuolio yra sunki.

Policija nustatė, kad sunkvežimį vairavo ir iš pistoleto šaudė Nicoje gyvenęs 31 metų Prancūzijos ir Tuniso pilietis, kurį dienraštis „Nice-Matin“ įvardijo kaip Mohamedą Lahouaieją Bouhlelį. Pareigūnai jį nukovė.

Policijos šaltiniai sakė, kad jo tapatybė buvo oficialiai nustatyta pagal dokumentus, rastus sunkvežimyje, ir kad užpuolikas anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl smulkių nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas