Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 15 /23:33

Skerdynės Belgorodo srityje: per susišaudymą rusų kariniame dalinyje dešimtys žuvusiųjų ir sužeistųjų

Rusijoje, kariniame Soločių poligone, esančiame su Ukraina besiribojančioje Belgorodo srityje, įvyko kruvinas incidentas, kuriame, kaip neoficialiai pranešama, žuvo 22 ir buvo sužeista 16 žmonių. Rusijos gynybos ministerija nurodo, kad žuvo 11, o buvo sužeista 15 asmenų.
Į Rusijos kariuomenę mobilizuotų vyrų pratybos
Į Rusijos kariuomenę mobilizuotų vyrų pratybos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įvairiuose Rusijos ir Ukrainos „Telegram“ kanaluose šeštadienio vakarą imta skelbti informacija, kad trys vyrai ėmė šaudyti į kitus mobilizuotus karius. Du iš šaudžiusiųjų patys buvo nukauti, o vienam su ginklais pavyko pabėgti.

Ukrainos naujienų agentūra UNIAN rašo, kad Rusijos propagandistai jau gavo nurodymus iš Kremliaus, kaip užglaistyti šį incidentą, kaltę suverčiant „teroristams“.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ skelbia, kad Vakarų karinės apygardos poligone Belgorodo srityje „vienos iš NVS šalių“ piliečiai apšaudė „savanorius“, besirengusius karui Ukrainoje. Žuvo 11 žmonių, dar 15 buvo paguldyti į ligoninę.

Rusijos gynybos ministerija taip pat skelbia, kad du vienos NVS šalies piliečiai įvykdė teroro aktą Vakarų karinės apygardos poligone Belgorodo srityje, kur „specialiajai operacijai“ besirengiantys „savanoriai“ vykdė šaudymo pratybas. Ministerija taip pat skelbia apie 11 žuvusiųjų ir 15 sužeistųjų. Abu „teroristai“, kaip tvirtinama, buvo nukauti per susišaudymą.

Neoficialiuose „Telegram“ kanaluose teigiama, kad šaudžiusieji buvo tadžikai.

„Telegram“ kanalo „Sota“ duomenimis, šaudynės įvyko dalinyje, kuriame buvo kilusi kariškių nepasitenkinimo banga. Anksčiau skelbta, kad jame yra šimtas karių iš Briansko srities, kategoriškai atsisakiusių važiuoti į Lymano šturmą. Juos ilgiau nei savaitę įkalbinėjo važiuoti į Ukrainą, tačiau jie nenusileido.

Karinė vadovybė mobilizuotiesiems grasino, tačiau jie vis tiek demonstravo užsispyrimą ir atsisakė vykti į frontą. Vyrai buvo išrikiuoti aikštėje, visaip įkalbinėti, tačiau važiuoti į frontą sutiko ne daugiau dvidešimties, kiti ir toliau maištavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas