Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrido iš Novosibirsko – nusileido Novosibirske: gąsdino liepsnojančiais varikliais, ramino apsukų svyravimais

Rusijos oro linijų bendrovės „S7 Airlines“ lėktuvas penktadienį avariniu būdu nusileido Novosibirske dėl spėjamo gaisro varikliuose. Apie tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalai, kuriuos citavo agentūra „Unian“. Tačiau vėliau pati bendrovė išplatino informaciją, kad įvyko tik variklio apsukų svyravimai.
Rusijos „S7 Airlines“
Rusijos „S7 Airlines“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Lėktuvas

Pažymima, kad skrydis Novosibirskas – Maskva prasidėjo 06.21 val. vietos laiku. Beveik iš karto po pakilimo kilo problemų su varikliais dėl tikėtino slėgio sumažėjimo.

Lėktuvui teko apsisukti ir grįžti į Tolmačiovo oro uostą Novosibirske.

Internete pasirodė vaizdai, kurių autentiškumo negalima patikrinti:

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, lėktuvas saugiai nusileido Tolmačiovo oro uoste 07.04 val. Visi 176 keleiviai iš lėktuvo išlipo patys, sužeistųjų nebuvo.

Vėliau „S7 Airlines“ („Sibir“) paneigė informaciją apie grįžusio lėktuvo variklio gaisrą. Pakilimo metu įvyko variklio apsukų svyravimas, o vėliau buvo atkurtas normalus veikimas, nusileidimas vyko įprastu režimu, pranešė oro bendrovės spaudos tarnyba.

„Gruodžio 8 d. skrydis S7 2502 Novosibirskas-Maskva dėl techninių priežasčių grįžo į Tolmačiovo oro uostą. Kylant įvyko variklio apsukų svyravimas, vėliau vėl variklis pradėjo normaliai veikti. Orlaivio vadas nusprendė grįžti į išvykimo oro uostą papildomai orlaivio apžiūrai. Orlaivis nusileido įprastu režimu. Informacija apie variklio gaisrą, kurią skleidžia keli „Telegram“ kanalai ir žiniasklaida, neatitinka tikrovės“, – rašoma pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Bendrovė nurodė, kad šiuo metu orlaivis išsiųstas techninei priežiūrai. Specialistai atlieka visus būtinus darbus.

Ketvirtadienį Rusijoje kildamas užsidegė lėktuvas

15min primena, kad šis incidentas įvyko dieną po to, kai ketvirtadienį krovininis lėktuvas Tu-204 užsidegė kylant iš Rusijos Ulan Udės miesto Buriatijoje, pranešė Rusijos „Telegram“ kanalai ir Buriatijos vadovas Oleksijus Cydenovas.

„Baikalo oro uoste kylant oro bendrovės „Aviastar-TU“ krovininiam lėktuvui Tu-204 užsidegė jo variklis. Lėktuvas nusileido. Sužeistųjų nebuvo“, – pranešė Oleksijus Cydenovas.

Lėktuvas turėjo skristi iš Ulan Udės į Džangdžou (Kinija). Tačiau praėjus kelioms minutėms po pakilimo užsidegė „Tu-204“ kairysis variklis.

Pilotai pranešė apie tai oro uostui, po to išleido degalus ir pradėjo leistis.

Pranešama, kad buvo paskelbta visų oro uosto tarnybų parengtis, tačiau galiausiai lėktuvas sėkmingai nusileido.

Rusija yra gavusi „raudonąją vėliavą“ už skrydžių saugą

Rusijoje po jos įsiveržimo į Ukrainą ir tarptautinių sankcijų Rusijos Federacijai įvedimo padaugėjo avarinių ir nepaprastųjų situacijų su orlaiviais, ypač su civiliniais. Gruodžio 1 d. iš Maskvos skridęs „Aeroflot Boeing-777“ avariniu būdu nusileido Južno Sachalinske dėl važiuoklės gedimo.

Rusija yra gavusi Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) „raudonąją vėliavą“ už skrydžių saugą. „Raudonąją vėliavą“ turi tik keturios pasaulio šalys: Butanas, Kongas, Liberija ir Rusija. Šis įvertinimas rodo rimtus Rusijos aviacijos skrydžių saugos blogėjimo procesus.

Apie 70 proc.Rusijos civilinio orlaivių parko sudaro užsienio šalių orlaiviai, kurie aptarnauja 95 proc. oro transporto. Vos per vienerius metus Rusijos oro laivynas sumažėjo nuo beveik 900 orlaivių 2022 m. pradžioje iki mažiau nei 800 orlaivių. Dėl vakarietiškų orlaivių praradimo pramonė traukiasi. Rusija turi tik apie 150 savos gamybos keleivinių orlaivių, tačiau ir šiame segmente yra daug problemų.

Oro linijų bendrovės susiduria su pasirinkimu: išardyti lėktuvus dalims arba naudoti neoriginalias atsargines dalis, rizikuojant saugumu. Dėl draudimo trūkumo ir problemų, susijusių su atsarginėmis dalimis, sunku eksploatuoti lėktuvus.

Problema tapo tokia opi, kad Rusijos transporto ministerija leido užsienio lėktuvus remontuoti bet kokiu būdu, net naudojant neoriginalias dalis. Dėl atsarginių dalių trūkumo toliau negali skraidyti mažiausiai 50 didžiausio vežėjo „Aeroflot“ lėktuvų, o tai sudaro 25 proc. oro linijų lėktuvų parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas