Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgiai, grasinimai mirtimi ir nepriėmimas: ką reiškia būti lesbiete Pakistane

Zayna sako, kad ji buvo mušama, jai grasinta mirtimi, tačiau ji atsisakė paneigti savo seksualinę orientaciją ir kas ji yra iš tiesų.
Pakistanietė moteris
Pakistanietė moteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, moteris drąsiai atskleidė, ką reiškia būti lesbiete, po to, kai iš Pakistano persikėlė į Jungtinę Karalystę.

40-metė Zayna (jos vardas pakeistas, tačiau leidiniui žinomas) teigė, kad ji buvo mušama, žeminama ir gąsdinama dėl seksualinės orientacijos. Moteris atsisakė paneigti tiesą apie savo identitetą, nepaisant fizinio ir psichologinio smurto prieš ją – esą Pakistane tikėta, kad ji neteisingai supratusi Koraną.

Moteris pasakojo, kad dar studijuodama doktorantūroje ji buvo išmesta iš universiteto, nes studentai pasiskundė, kad ji neva pavojinga. Be to, islamiškoje mokykloje, kai jos kolegos sužinojo apie moters seksualinę orientaciją, jos tiesiog buvo paprašyta išeiti iš mokslo įstaigos, kitu atveju ji esą būtų sulaukusi atitinkamų pareigūnų veiksmų. Moteris atkakliai tvirtina, kad tebėra musulmonė – ir tiek seksualinė orientacija, tiek religija jai yra lygiai taip pat svarbūs dalykai.

Šiuo metu Zayna gyvena Mančesteryje. Savo istoriją ji nutarė papasakoti tam, kad išreikštų paramą kitiems LGBT bendruomenės musulmonams.

„Gimiau musulmone ir mirsiu musulmone. Vis dėlto, jeigu kažkas nori mane nužudyti, tai kodėl? Vien todėl, kad esu lesbietė?“ – retoriškai klausė ji.

„Esu stiprus ir drąsus žmogus, tačiau daug žmonių, tokių kaip aš, neturi tiek drąsos. Supratau, kad turiu papasakoti savo istoriją, kad juos padrąsinčiau“, – tęsė moteris.

Zayna užaugo Pakistane, Karačyje. Buvo vienturtė konservatyvių musulmonų šeimoje. Save ji apibūdino kaip padaužą. Kad yra lesbietė, moteris tvirtino suvokusi per 13-ąjį gimtadienį.

Ji atskleidė, kad „tai buvo labai sunku išgyventi“ – mat moteriai buvo pasakyta, kad jeigu yra lesbietė, tuomet ji nėra musulmonė. Vis dėlto Zayna tiki, kad Korano žinutės apie homoseksualumą kaip tik neteisingai interpretuojamos kai kurių musulmonų.

Pirmą kartą ji buvo užgauliojama tuomet, kai jos tėvas dar paauglystėje aptiko ją leidžiant laiką su kita mergaite – jis prieš dukrą pakėlė ranką ir apkaltino jas buvusias su vyrais.

„Mano tėvas norėjo mane nužudyti, nežmoniškai mane sumušė“, – skaudžią patirtį prisiminė moteris.

„Jis man aiškino, kaip elgtis. Tai buvo pirmas kartas, kai pasijutau nesaugi savo pačios namuose“, – tęsė ji. „Vis dar jaučiu tą nepakeliamą skausmą nugaroje ir negaliu normaliai vaikščioti“, – pasakojo moteris.

Zaynos tėvas mirė, kai jai buvo 20 metų Keletą metų ji praleido slaugydama savo mamą, kuri mirė nuo plaučių vėžio.

Homoseksualumas Pakistane priimamas, bet sunkiai toleruojamas. Šalies įstatymai už „tos pačios lyties asmenų veiksmus“ numato bausmes, tokias kaip baudos ar įkalinimas.

Jungtinėje Karalystėje Zayna jau turėjo keletą santykių su moterimis, tačiau yra pagaliau visiškai rami.

Pakistane buvo kitaip: kol ji dirbo mokytoja islamiškoje mokykloje, užmezgė santykius su kolege. Vis dėlto kolegos, sužinoję apie jų santykius, perspėjo jas, kad praneš policijai, esą jos dvi yra prostitutės. Tuo pat metu ji studijavo chemijos doktorantūroje ir kai šie gandai pasiekė universitetą, jai teko išeiti ir iš ten.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas